Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Erwin en Wendy Verweij met hun Golden Award.
• Erwin en Wendy Verweij met hun Golden Award. (Foto: Peter Verbeek )

Golden Award voor brasserie De Buren

  •   1148 keer gelezen

LEERDAM • Brasserie De Buren is het favoriete restaurant van Leerdam. De eetgelegenheid werd heel goed beoordeeld door de bezoekers. Katja Schuurman reikte de Golden Award afgelopen week uit aan eigenaars Erwin en Wendy Verweij.

Tussen 4 januari en 11 februari kon iedereen via www.restaurantverkiezing.nl stemmen op zijn favoriete restaurant. In Leerdam is gestemd op acht eetgelegenheden, en brasserie De Buren heeft heel goed gescoord. Als klein horecapunt, met ruimte voor 35 gasten, kreeg De Buren niet de meeste stemmen, maar de gasten waren buitengewoon lovend over de kwaliteit, de versheid, de entourage en de klantvriendelijkheid. Het hoge waarderingscijfer gaf uiteindelijk de doorslag, met als gevolg dat De Buren als beste restaurant is beoordeeld.

De jubelstemming van Erwin en Wendy Verweij is begrijpelijk. Vorig jaar juni namen ze De Buren over van de vorige eigenaar. Dat was toen vooral een bar waar ook wat kon worden gegeten. De nieuwe eigenaars besloten het roer om te gooien door te kiezen voor brasserie/restaurant. "Wat prijs betreft zit je dan toch wat hoger. We hebben een werkwijze waar we écht in geloven: ruimere openingstijden zodat mensen niet voor een dichte deur komen te staan, altijd zelf aanwezig en alles altijd zoveel mogelijk dagvers, met inkoop via Leerdamse leveranciers."

Erwin werkte voorheen in de keukens van diverse restaurants en heeft veel ervaring met verschillende stijlen van koken. Daarnaast volgde hij een opleiding voor de bereiding en presentatie van vis, een gerecht dat op de regelmatig wisselende kaart duidelijk aanwezig is. "We zijn blij en trots om al zo snel deze Golden Award in de wacht te slepen. Die is voor ons een bevestiging dat we het goed doen en dat de kwaliteit van ons eten goed is."

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten