• Charlotte van Brenk en Mathieu Goedhart bij De Os & Het Paard.
• Charlotte van Brenk en Mathieu Goedhart bij De Os & Het Paard. Foto: aangeleverd

Vijfde editie Hope4Life Ontbijtrun in Deil aanstaande zondag

Algemeen 811 keer gelezen

DEIL • De Hope4Life Ontbijtrun beleeft zondag 18 februari haar vijfde editie in Deil. Het startschot klinkt om 09:00 uur, om 08:15 uur kunnen deelnemers zich inschrijven bij De Os & Het Paard. 

Deelnemers hebben zondag 18 februari de keuze uit 5 of 10 kilometer hardlopen óf 5 kilometer wandelen. Inschrijven kost 15 euro, dit is inclusief ontbijt. De opbrengst komt geheel ten goede aan kankeronderzoek. De lopers hebben een leuke, sportieve ochtend en tegelijkertijd steunen ze het goede doel. Daarnaast zijn er diverse betrokken bedrijven uit de regio, die ervoor zorgen dat dit evenement georganiseerd kan worden. 

Mathieu Goedhart is weer één van de organisatoren van het sportieve evenement, hij doet dit samen met pakweg dertig vrijwilligers. Hij weet als geen ander hoe ontzettend belangrijk geld voor onderzoek is, meerdere keren werd Goedhart zelf getroffen door kanker. In 2012 voor het eerst, in 2013 dacht hij de ziekteperiode te kunnen afsluiten, maar in 2014 bleek hij uitzaaiingen te hebben. Ook in 2016 moest hij worden behandeld voor een uitzaaiing. En vorig jaar overleed zijn goede vriend Danny van Brenk aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker. Goedhart: "In 2016 sprak Danny na afloop van de Hope4Life Ontbijtrun de aanwezigen nog op indrukwekkende wijze toe. Vorig jaar liet zijn gezondheid het niet meer toe om erbij te kunnen zijn." 

Dit jaar doet Goedhart samen met Charlotte van Brenk - de vrouw van Danny - mee aan Alpe d'HuZes, om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding (bekijk zijn profiel hier). Een deel van de opbrengst van de Hope4Life Ontbijtrun dit jaar gaat hier naartoe. Het andere deel gaat rechtstreeks naar onderzoek van prof. dr. Casper van Eijck in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij doet onderzoek naar oncolytische viro-immuno therapie (OVIT). Een therapie waarbij eigen gezonde cellen worden geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen.

Mathieu vertelt: "Vorig jaar hadden we een recordaantal deelnemers van ruim 350 en haalden we een prachtig bedrag op. We hopen uiteraard dat we dit ook dit jaar kunnen evenaren. Uiteraard staat het goede doel centraal. Sinds vorig jaar neem ik zitting in de Patiënten Advies Commissie van KWF Kankerbestrijding. Vanuit deze rol zie ik belangrijke onderzoeken voorbij komen om kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte te maken. Hier is veel geld voor nodig. Iedere euro die deze ochtend wordt opgehaald, gaat naar kankeronderzoek." 

Lopers, wandelaars, supporters en andere belangstellenden zijn zondagmorgen 18 februari welkom in Deil. Inschrijving is ter plaatse, aanmelding via de Facebookpagina wordt op prijs gesteld. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afrit 27 naar Hagestein is komen weekend afgesloten.
Afrit 27 richting Hagestein op A27 komend weekend afgesloten Nieuws 7 uur geleden
• Ver Munnich (midden) met haar vriend en voorzitter Theo van de Water.
500.000ste passagier voor Buurtbus De Linge: 'Goed en veilig vervoersmiddel' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Vijfheerenlanden gaat in gesprek Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden