Afbeelding
Archieffoto: Janneke Boogaard

'Fort Asperen wordt geen attractiepark'

Algemeen 929 keer gelezen

ACQUOY • Staatsbosbeheer is nog op zoek naar een exploitant voor Fort Asperen. Voor overlast door intensiever gebruik van de Taveerne hoeven omwonenden niet bang te zijn, zegt de natuurorganisatie.

"We zijn op dit moment nog volop gesprekken aan het voeren", zegt woordvoerder Joke Bijl van Staatsbosbeheer, eigenaar van het fort. "We streven ernaar om bij de start van het nieuwe seizoen op 1 april de horecavoorziening weer te kunnen openen."

Opbrengst niet genoeg
In december werd bekend dat de Stichting KunstFort het beheer heeft teruggegeven aan de eigenaar, omdat het niet lukte om er genoeg geld mee te verdienen om ook bij te kunnen dragen aan onderhoud van het monument.

Commerciëler
De familie Zwart, die bij de waaiersluizen vlakbij het fort woont, concludeert daaruit dat de exploitatie van met name de taveerne commerciëler wordt. "Dat doet ons terugdenken aan het verleden, waarin alle fortomwonenden te maken kregen met veel overlast door de commerciële uitbating van met name de Taveerne", schrijft de familie in een brief aan Staatsbosbeheer en de gemeenten Lingewaal en Geldermalsen.

"Wij maken ons op dit punt en op dit moment grote zorgen over een herhaling van deze geschiedenis", schrijft de familie Zwart, die claimt namens veel omwonenden te spreken.

Feesten en partijen
"Destijds werd de Taveerne steeds frequenter en intensiever gebruikt voor allerlei commerciële feesten en partijen, die geen enkele relatie hadden met de primaire functie en activiteiten van Kunstfort Asperen. Gezien de ontoereikende financiële resultaten van de stichting vrezen we, dat het opnieuw deze kant uit zal gaan."

Geen attractiepark
Volgens Staatsbosbeheer is deze angst niet nodig. "De Taveerne moet inderdaad meer geld gaan opbrengen, maar zonder dat het fort een groot attractiepark wordt. Het is aan een ondernemer om een passend concept te vinden", zegt Bijl. "We willen dat de stijl en uitstraling hetzelfde blijft als de afgelopen periode, toen de Stichting KunstFort verantwoordelijk was voor de exploitatie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden