Afbeelding
Foto: PR Stroomhuis Neerijnen

'Hollandse glorie' in Stroomhuis Neerijnen

Algemeen 203 keer gelezen

NEERIJNEN • Hans Vissers - bekend van Flairck - speelt vrijdag 2 februari samen Irena Filippova in een schilderachtige voorstelling over de grootste kunstenaars van de Lage Landen. Locatie: Stroomhuis Neerijnen.

Het tweetal duikt in het leven van Rubens, Rembrandt en Van Gogh, maar gaan ook langs bij Mesdag en Jan Steen. De voorstelling 'Hollands glorie' is een multimediavoorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse meesters. Met hen beleeft het publiek de geschiedenis van de Lage Landen tijdens de Gouden Eeuw en gaan ze op zoek naar de verhalen achter de beroemde schilderijen. 'Hollandse glorie' is een reis in beelden en tijd langs de schatten van de Hollandse en Vlaamse schilderkunst met muziek en teksten, gespeeld door Flairck-gitarist Hans Visser en accordeongigant Irena Filippova. Een avond met grootse projectie van de mooiste schilderijen en schitterende muziek.

Flairck

Hans Visser was in 1976, nog tijdens zijn gitaarstudie aan het Utrechts Conservatorium betrokken bij de oprichting van de groep Flairck, waarin hij als gitarist en bassist zeven jaar speelde. In 1983 verliet hij Flairck en speelde hij een aantal jaren in de begeleidingsgroep van de Franse zanger Georges Moustaki. Sinds 2005 vormt hij een duo met de Russische accordeoniste en zangeres Irena Filippova.

Zij is geboren en getogen in Rusland en ze studeerde cum laude af op 'Accordeon en orkestdirectie' aan het conservatorium in de stad Rostov aan de Don en in 2000 cum laude 'Tweede fase accordeon moderne muziek' aan het conservatorium in Den Haag. Theaterproducties waaraan zij meewerkte zijn bijvoorbeeld: 'With love from Russia', 'Hier komen de Russen', 'Reis door Rusland' en 'Russin zoekt man !?'.

Entree voor de voorstelling 'Hollandse glorie' is 12,50 euro. De avond begint om 20:00 uur. Reserveren nodig via de website.


q www.stroomhuisneerijnen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden