Afbeelding

Burgemeester Neerijnen wil contact met veroorzakers eindejaarsbrandjes

Algemeen 560 keer gelezen

NEERIJNEN • Burgemeester Harry de Vries wil in contact komen met de jongeren uit Waardenburg en Ophemert die rond de jaarwisseling zorgen voor de beruchte eindejaarsbrandjes. De Vries hoopt op een meer vredige jaarwisseling eind 2018. Dit zei hij maandagavond in zijn nieuwjaarsspeech.

Vooral Waardenburg maar ook de kern Ophemert, staan binnen Neerijnen bekend om de eindejaarsbrandjes. Regelmatig gaan daar rond de jaarwisseling autobanden of andere items in de hens en moet de brandweer uitrukken. In 2013 moest de ME er in Waardenburg nog aan te pas komen om de brandweermensen bij te staan.

Tijdens de nieuwjaarsspeech maandagavond vertelde De Vries dat de gemeente al jaren probeert om contact te krijgen met de "harde kern" van de jongeren die verantwoordelijk zijn voor deze brandjes. "Dat lukt vrijwel niet." Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst richtte hij zich daarom op de mensen uit Waardenburg en Ophemert.

"Graag wil ik in contact komen met jongeren uit Waardenburg en Ophemert om op 31 december 2018 rond middernacht gezamenlijk een feestje te bouwen rond de start van gemeente West Betuwe en afscheid van de gemeente Neerijnen. Ze kunnen het in Scheveningen samen, ze kunnen het in Rotterdam samen, dan moeten wij het ook samen kunnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden