Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Speciale deks voor manege HartenHoeve in Deil

  •   207 keer gelezen

GELDERMALSEN • Met het open tennistoernooi van GLTC werd afgelopen zomer 350 euro opgehaald voor het aangepast paardrijden op manege HartenHoeve. Onlangs werd door de toernooicommissie de speciale 'deks' overhandigd, waarmee mensen met een meervoudige handicap beter op de rug van een paard kunnen zitten.

De Geldermalsense tennisvereniging GLTC grijpt het open toernooi - de Hooge Hoeven Open - elk jaar aan om een bescheiden bijdrage te leveren aan een lokale of regionale organisatie met een goed doel. Als het even kan zoeken we daarbij een organisatie met een sportief tintje. Dit jaar werd gekozen voor manege HartenHoeve, waar iedereen welkom is om de paardensport te  beoefenen, dus ook mensen met een beperking. Voor hen zijn er aangepaste lessen waarbij vrijwilligers en extra hulpmiddelen het mogelijk maken dat mensen met een (meervoudige) handicap ook kunnen rijden.

GLTC heeft in overleg met de HartenHoeve besloten het tijdens het tennistoernooi opgehaalde geld te besteden aan drie speciale deks, die het mensen met een beperking gemakkelijker en comfortabeler maken om paard te kunnen rijden. De deks zijn op maat gemaakt. Namens de toernooicommissie van GLTC zijn Evelien Veldhuizen, Jacqueline van der Spek en Hans Verhorst tijdens de trainingsavond naar de HartenHoeve gegaan om de deks te overhandigen aan Hein van Harten. De deks konden direct worden uitgeprobeerd door Rick en de andere ruiters van die avond. 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten