De Specialist
Slijterij De Prins: voor het verhaal achter bier, wijn en whisky
Algemeen
888
keer gelezen
RHENOY • Bezoekers van slijterij De Prins verlangen niet alleen een breed assortiment. Ze willen ook graag het verhaal weten achter de wijn, het bier, de port of de whisky die ze drinken.
Eigenaar Anton van Balveren vertelt dat verhaal maar al te graag. Daarom zijn er elk voor- en najaar proeverijen waar hij liefhebbers de authentieke verhalen achter zijn producten toevertrouwt.
Neem 'Baby Lone', een nieuw Belgisch bier van het Brussels Beer Project. Verrassend genoeg gebrouwen met brood waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. De naam is een verbastering van Babylon waar bier ooit werd uitgevonden nadat brood oud was geworden, vergistte, en de suiker transformeerde tot alcohol.
Het zijn zulke verhalen die de drinkbeleving verhogen en de specialist een voorsprong geven ten opzichte van de gemiddelde slijter, vindt de gediplomeerde vinoloog, biersommelier en liquorist uit Rhenoy. Tot zeven jaar geleden verdeelde hij zijn aandacht nog tussen de slijterij en een fietsenhandel. Intussen gaat hij honderd procent voor de drankenhandel.
"Klanten kunnen hier terecht voor een breed assortiment van meer dan 1.500 producten. Welke wijn of bier iemand lekker vindt, is heel persoonlijk. Als klanten aangeven wat zij lekker vinden, probeer ik de bij hun smaak passende dranken te vinden. Mijn kennis helpt daarbij."
Binnenkort verschijnt bij Het Kontakt de bijlage De Specialist, hierin vertellen ondernemers over hun bedrijf. Waaronder slijterij De Prins.
André van der Vlerk