Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Kedichem kreeg bezoek van Franse vrienden

  •   401 keer gelezen

KEDICHEM • Kedichem ontving het afgelopen weekend een bus met 27 personen uit Frankrijk. De meesten uit het Bretonse dorp Laignelet, waarmee Kedichem sinds 1999 een officiële jumelage heeft.

Donderdagavond arriveerde de bus, na een rit van twaalf uur. De gasten werden in De Stoof hartelijk welkom geheten door Herman Barendregt, de voorzitter van het Kedichemse Jumelage-comité. Voor veel Fransen was het een weerzien met oude bekenden in Kedichem. Door de jaren heen zijn er hechte vriendschappen gegroeid tussen de inwoners van de twee dorpen. Alle Fransen werden ondergebracht in gastgezinnen. Vrijdag werd een bezoek gebracht aan Den Haag. Een aantal Kekumers had een rondleiding voorbereid langs de bezienswaardigheden in Den Haag, zoals het Binnenhof, de Passage en Paleis Noordeinde. Ook was er wat vrije tijd om te lunchen en te winkelen.

Daarna ging het gezelschap naar Madurodam. Vooral bij de kinderen viel dit goed in de smaak. Het laatste onderdeel was een bezoek aan de boulevard en het strand van Scheveningen. Hier was tijd ingeruimd om te dineren in één van de vele strandpaviljoens. Zaterdag bezocht men het centrum van Gorinchem en Slot Loevestein. 's Avonds was er bij Marjolijne en Kees Vermonden een gezellig diner in hun prachtige tuin. Er was gezorgd voor Franse live muziek en ook de gasten hadden een leuke act voorbereid; een humoristisch beeld van de 12 maanden van het jaar in Frankrijk. Het werd een bijzonder geslaagde avond. 

Zondag was er door de organisatie geen programma voorbereid. Iedereen was vrij om de dag naar eigen inzicht in te delen. De meesten maakten een uitstapje of verkenden de omgeving per fiets. De kinderen bezochten het Geofort, met tot besluit een gezellige barbecue. Maandagmorgen vertrok de bus weer richting Bretagne, uitgezwaaid door een groep tevreden Kekumers.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten