Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: aangeleverd

Oma Van Dijk wint scooter bij Hartenhoeve

  •   291 keer gelezen

DEIL • Oud-notaris Fred de Waal trok zaterdagochtend uit de zwarte hoge hoed de winnaars van de 'pennenloterij'. Hartenhoeve-bewoners verkochten de afgelopen maanden loten om geld op te halen voor een kinderdagcentrum in Moldavië. De hoofdprijs werd gewonnen door Jannie van Dijk.
 
"Mijn kleindochter vroeg of ik een paar pennen wildekopen, zodat ik het goede doel in Moldavië zou steunen én voor haar de scooter kon winnen. Ik had nooit verwacht dat ik ook echt in de prijzen zou vallen. Ik win normaal nooit wat!" vertelt oma Van Dijk.

Toen ze haar kleindochter opbelde om te vertellen dat zij de scooter had gewonnen, was het huis te klein. "Ik ben zo blij met deze prijs!" vertelt kleindochter Kayleigh van Dijk glunderend. "Het is een droom die uitkomt." 
 
Alle winnaars hebben inmiddels een e-mail ontvangen en de namen zijn terug te vinden op de website van de Hartenhoeve. De gewonnen prijzen zijn allemaal gesponsord. Met de loterij hebben de bewoners 420 euro opgehaald. In totaal brengt dat het opgehaalde bedrag voor een kinderdagcentrum in Moldavië nu op ruim 7.000 euro. 
 
Een groep bewoners van de Hartenhoeve is deze zomer niet op vakantie gegaan, maar besloot hun vakantiegeld en vrije dagen te investeren in het bouwen van een opvangcentrum voor gehandicapte kinderen in Moldavië. Ze vertrekken op 31 augustus. Ze betalen zelf de reis en halen geld op voor bouwmateriaal. 
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }