• De Moldavië-groep van de HartenHoeve.
• De Moldavië-groep van de HartenHoeve. Foto: Jolijn Bosch

Bewoners HartenHoeve in actie voor gehandicapte kinderen in Moldavië

Algemeen 96 keer gelezen

DEIL • Een groep bewoners van zorgmanege HartenHoeve steekt deze zomer de handen uit de mouwen in Moldavië. Ze gaan namelijk een opvangcentrum voor gehandicapte kinderen in Moldavië bouwen. De komende maanden voeren ze acties voeren om geld in te zamelen.

In Moldavië laat de overheid kinderen met een beperking aan hun lot over. "Het idee dat we met onze jonge mensen met een beperking, iets kunnen betekenen voor gehandicapte kinderen in Moldavië, vind ik wel mooi", zegt Jolijn Bosch, één van de begeleiders die mee gaat. "Het is voor onze bewoners een 'cursus in tevredenheid'. Ik hoop dat ze zich door deze werkvakantie beseffen dat ze het goed hebben in Nederland." In Crasnoarmeisco in Moldavië is een Day Care Centre waar gehandicapte kinderen buiten schooltijd om terecht kunnen voor een gezonde maaltijd, liefde en begeleiding bij activiteiten. Er willen steeds meer kinderen naar deze opvang, waardoor de ruimte te klein wordt. Daarnaast zijn er in het huidige gebouw geen voorzieningen als stromend water. De groep van de HartenHoeve wil helpen een nieuwe opvang te bouwen. Dit gaan ze samen met de lokale bevolking doen. De ongeveer vijftien jongeren en volwassenen die mee gaan, hebben zelf een beperking waardoor ze niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Ze krijgen begeleiding vanuit zorgmanege HartenHoeve. Ze zullen zelf de reis betalen. Het geld dat ze nu ophalen door middel van acties, wordt geheel geïnvesteerd in bouwmateriaal. Het doel is om tienduizend euro te sparen. Van dat geld kan een nieuw gebouw gerealiseerd worden.

Meer informatie over het project is hier te vinden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
'Eerste geval van mazelen bij een minderjarige binnen de gemeente Vijfheerenlanden geconstateerd' Nieuws 18 apr, 18:46
• Lentefair in Zijderveld.
Geslaagde eerste Lentefair in Zijderveld Nieuws 18 apr, 16:30
• Cilja Zuyderwijk met haar nieuwe boek 'Jaren van Liefde'.
Nieuw boek van Leerdamse schrijfster Cilja Zuyderwijk uit: 'Al schrijvend krijgen mijn verhalen vorm' Nieuws 18 apr, 14:30

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden