Afbeelding
Foto: Betuwefotograaf.nl

Vierde Betuwse 11 Dorpentocht voor de deur

Algemeen 172 keer gelezen

RHENOY • Het is nu een feit. Met de vierde editie van de Betuwse 11 Dorpentocht op zaterdag 27 mei aanstaande heeft stichting Wielerronde Rhenoy, in samenwerking met wtc De Lingerenners, een nieuwe succesvolle traditie gecreëerd. Na de Rhenoyse wielerronde en de bekende Dikke Banden wedstrijden voor de jeugd is deze fietstocht een schot in de roos gebleken. Vorig jaar deden maar liefst zeshonderd deelnemers mee.

Deelnemers kunnen weer kiezen uit drie routes van vijftig, honderd of honderddertig kilometer. De vijftig kilometerfietstocht start om 09:30 uur en is zeer geschikt om op de 'gewone fiets' te doen. De honderddertig kilometertocht start al vanaf 08:30 uur en de honderd kilometertocht start vanaf 09:00 uur.

Voor alle afstanden is een rustpunt in de route aangebracht in Geldermalsen bij het clubhuis van de fietscrossvereniging FCV Geldermalsen, waar koffie en thee en natuurlijk een stukje appeltaart te verkrijgen is.

Bij terugkomst in Rhenoy zal iedereen feestelijk onthaald worden wanneer zij weer aankomen bij dorpshuis de Betuwe Poort. Deelnemers die de tocht goed volbrengen ontvangen bij de finish een medaille. De Friese Elfstedentocht heeft het felbegeerde kruisje, de Betuwse 11 Dorpentocht het Zilveren wiel. De sluitingstijd van de officiële finish voor de fietstochten is 14:45 uur in verband met het verdere programma.

Vanaf 11:30 uur is er bij de start- en finishlocatie een speciaal programma voor inwoners en publiek. Muzikale entertainment, hapjes en drankjes, een kleine kermis met draaimolen, een knutseltent, schminken, een springkussen en een heuse bungeetrampoline. Alle attracties zijn gratis toegankelijk. Om 15:00 uur start de Dikke Banden wedstrijd voor de jeugd, verdeeld over drie categorieën.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden