Logo hetkontakt.nl/leerdam
De zaal van LingeFilm in De Pluk.
De zaal van LingeFilm in De Pluk.

Topjaar voor LingeFilm in De Pluk

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Sinds september 2015 zit LingeFilm in De Pluk. Het filmtheater, dat al 12 jaar bestaat, is door deze verhuizing veel zichtbaarder en toegankelijker geworden. Na één jaar kunnen we dan ook terugkijken op een succesvol seizoen. Het aantal bezoekers is ruim verdubbeld naar 7.600. Het aantal filmvoorstellingen is gestegen van 100 naar 173 doordat voortaan ook wekelijks, naast vrijdag- en zaterdagavond, ook op woensdagavond en zondagmiddag films worden vertoond. 


Onderzoek
In mei 2016 heeft Dimensus uit Breda een onderzoek gehouden onder de bezoekers van LingeFilm. De resultaten zijn om trots op te zijn, vindt de bioscoop. Het blijkt dat ruim 32% van de bezoekers voor de eerste keer naar LingeFilm is geweest. Men is tevreden over onder andere het nieuwe theater, het filmaanbod, de entreeprijzen, het online reserveringssysteem, de website, de wekelijkse nieuwsbrief en De Pluk.

Van de respondenten vindt 95% LingeFilm een verrijking voor Geldermalsen, vindt de verhuizing naar De Pluk een grote vooruitgang en beveelt LingeFilm aan bij vrienden en familie. LingeFilm wordt beloond met een 8,1.

Vrijwilligers
Bijzonder aan LingeFilm is dat het volledig gerund wordt door vrijwilligers. LingeFilm is in juli en augustus gesloten. Vanaf vrijdag 2 september staan er weer mooie, bijzondere, aantrekkelijke films op het programma. De eerste film is 'Elle', van regisseur Paul Verhoeven, die op 2, 3 en 7 september vertoond wordt. Kaarten zijn binnenkort weer te bestellen via www.lingefilm.nl .
 

Marijke Verhoef
Coördinator Het Kontakt Media (Special Products) en redacteur van Het Kontakt Alblasserwaard en Klaroen.nl
Volg @Marijke_Verhoef op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2