Logo hetkontakt.nl/leerdam

Leerdam krijgt Bert Haanstra-pad

  •   keer gelezen
• Bert Haanstra filmt in Leerdam.
• Bert Haanstra filmt in Leerdam.

LEERDAM • Leerdam is één van de negen steden met een wandelroute in de gids 'In het voetspoor van Bert Haanstra'. Daarom wordt vrijdag 15 april een boekpresentatie gegeven door bedenker Ronald van de Vate in het Nationaal Glasmuseum. Haanstra's Oscar-winnende korte film 'Glas', opgenomen in Leerdam, wordt tijdens deze lezing vertoond.


Bert Haanstra was één van Nederlands grootste filmregisseurs. Hij won een kleine honderd internationale filmprijzen, waaronder een British Academy Film Award voor de korte film 'Glas'. Op dinsdag 31 mei aanstaande zal het honderd jaar geleden zijn dat Haanstra is geboren.

De gids 'In het voetspoor van Bert Haanstra' bestaat uit negen wandelingen waarvan de volgorde kan worden gezien als een levenstijdslijn. De wandelroutes, in onder meer zijn geboorteplaats Holten, de woonplaats Amsterdam en andere filmlocaties waaronder Leerdam, verbinden maar liefst 74 zogenaamde 'Bert Haanstra plekken'. In 1958 filmde Bert Haanstra in de glasfabriek in Leerdam. Hier nam hij zijn films 'Glas' (waarmee hij een Oscar won) en 'Over glas gesproken' op. Vanaf donderdag 7 april is de wandelgids verkrijgbaar.

De boekpresentatie in het Nationaal Glasmuseum begint vrijdag 15 april om 15:00 uur. Tijdens de presentatie zal het eerste boekexemplaar overhandigd worden aan glasblazer Henk Verweij. Na de presentatie, die tot 16:30 uur duurt, is de wandelgids te koop in de museumwinkel. Entree is vijf euro, inclusief entree voor het Glasmuseum.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier