Logo hetkontakt.nl/leerdam

Jongerencafé Leerdam gaat verder als ChillAut

  •   keer gelezen

LEERDAM • Jongerencafé Leerdam - gericht op jongeren met autisme - heeft sinds deze maand een nieuwe naam gekregen: ChillAut, a time 4 us.


ChillAut verwijst naar chillen en autisme. Dat past bij de insteek van de avonden. Het gaat om gezelligheid en ontspanning en het is bedoeld voor jongeren met een vorm van autisme. In de ondertitel 'a time 4 us' zitten alle letters van het woord autisme. Tijdens de laatste caféavond is ook samen met de jongeren een logo uitgekozen.

ChillAut wil een maandelijkse ontmoetingsplek zijn voor jongeren vanaf dertien jaar met een vorm van autisme. Die jongeren komen er ook. Ongeveer een tiental jongeren bezoeken de avonden en hebben aangegeven dat ze ook willen blijven komen. De jongeren komen onder andere uit de omgeving van Leerdam, Gorinchem en Hardinxveld-Giessendam.
De eerstvolgende caféavond is op vrijdag 11 maart in jongerencentrum M3 te Leerdam. Jongeren zijn vanaf 19:30 uur van harte welkom. De inhoud van de avonden is flexibel maar wel duidelijk. Er zijn diverse bordspellen beschikbaar, ook is er een voetbaltafel, biljartafel en dartbord. ChillAut is een persoonlijk initiatief, een zogeheten Burgerkracht-initiatief, opgezet met subsidie van de gemeente Leerdam. De organisaties MEE (hulpverlening voor iedereen met een beperking), Yulius (GGZ-instelling) en PTJ Pauline Training en Jeugdwerk zijn betrokken voor de professionele ondersteuning.

Tegelijkertijd met de volgende avond op vrijdag 11 maart vindt er een presentie in M3 plaats over taalgebruik en communicatie bij autisme. Deze wordt verzorgd door Henk Vegt. Vegt is ambulant begeleider op een aantal middelbare scholen en heeft veel ervaring in het omgaan met jongeren met autisme. Iedereen die geïnteresseerd is in autisme is welkom. De avond begint ook om 19:30 uur met een inloop en koffie en thee in jongerencentrum M3 in Leerdam. Het programma start om 20:00 uur.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier