Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Vereniging El Mouahidine bereidt de bouw van een nieuwe moskee voor.
• Vereniging El Mouahidine bereidt de bouw van een nieuwe moskee voor.

Nieuwe Marokkaanse moskee aan Van Genstraat Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • De kans is groot dat vereniging El Mouahidine op het terrein aan de P.M. van Gentstraat 24 in Leerdam-West een nieuwe moskee gaat bouwen.


De huidige Marokkaanse moskee is dringend aan vervanging toe. De gemeente is in principe bereid de grond aan de vereniging te verkopen en medewerking te verlenen aan de bouwplannen.

Omwonenden
Woensdag werden omwonenden in M3 op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen. Het nieuwe gebouw wordt qua oppervlakte iets groter dan de bestaande moskee en krijgt twee verdiepingen.

Minaret
Volgens woordvoerder Nourdyn El Moussati is het niet de bedoeling dat het gebouw een minaret krijgt. "Daar hoeven omwonenden niet bang voor te zijn, een minaret heeft voor ons geen toegevoegde waarde."

Bovendien wil de vereniging het nieuwe gebouw in de toekomst meer beschikbaar gaan stellen aan 'de buurt'. "Zo kunnen we meer voor onze omgeving betekenen", aldus El Moussati die benadrukt dat het gebouw het 'middelpunt' vormt van het verenigingsleven van El Mouahidine.

Parkeren
Buurtbewoners maakten zich woensdagavond zorgen over mogelijke parkeerproblemen, zowel vereniging als gemeente nodigden bewoners daarop uit om op korte termijn met elkaar om de tafel te gaan.

Als alle procedures meezitten, hoopt het bestuur over anderhalf tot twee jaar over een nieuw gebouw te beschikken.

In maart houdt El Mouahidine een open dag waarop dit onderwerp ook aan de orde komt.  

André Bijl 

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier