Logo hetkontakt.nl/leerdam

Molukkers eren de eerste generatie

  •   keer gelezen

LEERDAM • De Molukkers in Leerdam vieren zaterdag 8 oktober dat ze zestig jaar in Nederland zijn en vijftig jaar in Leerdam. “We willen vooral de mensen van de eerste generatie in het zonnetje zetten”, zegt David Golverdingen van het organisatiecomité. “Wij zijn hen dankbaar, want mede dankzij hen zijn wij hier in Leerdam.”


Om 9:00 uur worden de 21 nog levende KNIL-militairen (de eerste generatie) opgehaald door de jongere generatie. Onder begeleiding van trommelgeluiden van tifa’s lopen ze in een grote optocht naar de Molukse kerk, waar een samenzijn wordt gehouden. Vervolgens wordt in de wijk een graffiti-bord onthuld, dat onlangs tijdens de Burendag door een ervaren graffiti-spuiter is vervaardigd. Bij de begraafplaats worden bloemen gelegd. Het middagprogramma vindt plaats in stichtingsgebouw Benang Radja. Er is een gezamenlijke maaltijd, een filmvertoning over de aankomst van de eerste generatie, voordrachten van de tweede en derde generatie, een dansvoorstelling en een papedawedstrijd. Na de gezamenlijke avondmaaltijd is er muziek met tante Roos, een optreden van theatergroep Delta Dua en een lampionnenoptocht voor de kinderen. Om 20:00 uur begint het avondprogramma met een optreden van een bekende Molukse band.

Het organisatiecomité bestaat naast David Golverdingen uit Rainaldo Sihasale, May-Gi Leihitu, Jason Lesiputty en Anis Soukotta. De dag wordt mede mogelijk gemaakt door (financiële) ondersteuning van de gemeente Leerdam, stichting Benang Radja, stichting Welzijn, Kleurrijk Wonen, Zelve, Si Piet, Kippenpoulier Cees Verweij, Het Westen Bloemen en heel veel vrijwilligers.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier