Logo hetkontakt.nl/leerdam

GO trapt af met try-out van Schudden

  •   keer gelezen

LEERDAM • Theater GO opent haar eerste volwaardige theaterseizoen met een topper: Schudden. Vrijdag 21 september in de spotlights van Leerdams jongste culturele centrum.


“We zijn apetrots dat we nu een echte uitladder hebben net als in de grote steden. De eerste, voor september en oktober, is gedrukt. We hebben ook bijna het hele programma rond tot juni 2013”, vertelt Gerrit van den Berg. Hij vormt samen met Liesbeth Romkes, Frans van Gaalen, Cora Overbeek en Guus Bogaard de commissie verhuur en programmering van GO.

Iedere eerste vrijdag van de maand presenteert het culturele centrum de talkshow Editie Leerdam, iedere eerste zaterdag kleinkunst en iedere derde zaterdag staat er steevast live-muziek op het programma. Verder wordt de agenda gevuld door GO-beheerder Patrick Sentjens en huurders Nikki’s Dance, La Troupe, Tim van de Veen, MeSted en The Voice.

Kwaliteit

Voor het theaterprogramma hebben Gerrit en andere commissieleden stad en land afgereisd om artiesten te vinden. Want over één nacht ijs gaan ze niet. Bij voorkeur woont de commissie eerst een optreden van een band of kleinkunstenaar bij, voordat ze naar Leerdam mogen. Simpelweg omdat ze zeker willen zijn van kwaliteit. Geen gepruts in GO, maar kwaliteit.

Dit seizoen beginnen ook de verzoeken binnen te stromen. Muzikanten die een podium zoeken en GO benaderen.

Drempel

Waar muzikanten het culturele centrum al in het vizier hebben, moet Leerdam het intieme theater nog ontdekken. “De drempel lijkt toch hoog voor mensen. Ze lopen, fietsen en rijden hier langs, maar komen nog niet binnen”, constateert Liesbeth Romkes. “We willen dit jaar dan ook benutten om uit te vinden wat mensen hier in Leerdam willen zien.”

Om GO beter op de kaart te zetten zoekt het bestuur contact met organisaties als Jeugd Actief en Stichting Welzijn, hopend op vruchtbare samenwerkingsverbanden. Daarnaast houdt GO de prijzen laag: 6,00 euro voor muziek, 9,50 euro voor kleinkunst. En ze hopen het programma in de toekomst uit te kunnen breiden met bijvoorbeeld filmvoorstellingen en jamsessies.

Schudden

De eerste voorstelling van het seizoen, een try-out van Schudden, helpt ook om mensen binnen te trekken. Liesbeth: “We hebben helaas geen budget voor grote artiesten, we zijn dan ook erg trots dat een nationale topper als Schudden hier wil spelen. De jongens komen uit Leerdam en Heukelum en speelden in de oude gymzaal oost, nu GO. Ze zegden tijdens de opening spontaan toe om hier een try-out te geven. De kaarten zijn al uitverkocht.”

Benieuwd naar wat GO nog meer in petto heeft? Kijk dan op onderstaande website.

www.go-leerdam.nl

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2