Logo hetkontakt.nl/leerdam

Leerdamse jeugd in debat over armoede

  •   keer gelezen

LEERDAM • Team 2015 houdt op woensdag 16 oktober een jongerenmanifestatie tegen armoede, onder de naam ‘Zeg nee tegen armoede!’. De manifestatie begint om 19:00 uur in M3 te Leerdam.


Tijdens de avond gaan jongeren de strijd aan in de speakerscontest. Jongeren tot 27 jaar die verbonden zijn aan een project of organisatie krijgen twee minuten om hun stem te laten horen en hun mening te geven. Een jury, bestaande uit raadsleden van bijna alle politieke fracties van Leerdam, beoordeelt de sprekers en ook het publiek kiest een winnaar.

De jurywinnaar krijgt 350 euro voor zijn project of organisatie, en er zijn nog vier andere prijzen. Alle sprekers krijgen de kans om een speakerstraining te volgen bij Het Debat Bureau. Wie zijn stem wil laten horen op een andere manier, zoals via een rap, songtekst of filmpje kan zich opgeven door een mail te sturen naar ben.boon@hotmail.com. Er is plaats voor tien sprekers.

Als de jury beraadslaagt, wordt de tijd gevuld met een ludieke veiling. De opbrengst is bestemd voor de Voedselbank in Leerdam. Een vertegenwoordiger van de Voedselbank geeft ook een speech tijdens de avond.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2