Logo hetkontakt.nl/leerdam

Volgend jaar weer So You Think You Can Dance in Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • So You Think You Can Dance is zaterdag daverend afgesloten met een zinderende finale. Volgend jaar komt er een derde editie.


De opening was gelijk raak. De deuren gingen dicht, de lichten gingen uit. Op de muziek Adagio van DJ Tiësto kregen maar liefst 300 kinderen en ouders een spectaculaire lichtshow voorgeschoteld. Om de spanning alvast wat op te bouwen. Dit beloofde al veel goeds voor de rest.

Na de opening begonnen de eerste acts. En wat een niveau. Alle kinderen hadden na de voorrondes stevig verder geoefend en ook de kleding was helemaal tiptop in orde. Super gewoon. De optredens van de finalisten werden afgewisseld met demo’s van de drie dansscholen die Leerdam rijk is; Nikky’s Dance, DV Elan en Marijke’s Bodystyle. Deze dansscholen vormden tevens de professionele jury. Na de pauze met drinken en popcorn en een heuse dans workshop om nieuwe moves te leren, gingen de laatste finalisten het podium op.

Gaby Boterkooper zet zaal op zijn kop

Tijdens het juryberaad, wat door het hoge niveau niet gemakkelijk was, kwam de verrassing uit de hoge hoed. Nadat presentator Ewoud een poging deed met zijn gitaar met drie snaren, kwam het Leerdamse zangtalent uit de Voice of Holland, Gaby Boterkooper, op het podium. "En wat een show gaf ze. Geweldig. Na de beloofde nummers gaf ze zelfs een extra toegift. De zaal explodeerde bijna", schrijft Jeugd Actief in haar terugblik.

De winnaars

Per categorie (bovenbouw, onderbouw en schoolgroepen) werden de nummers 1,2 en 3 op het podium geroepen. De medailles en bekers werden uitgedeeld door Gaby. De winnaars bovenbouw, Kayleigh en Demi, gaven nog een extra optreden. Nadat de bloemen aan alle vrijwilligers zijn uitgereikt en Gaby met iedereen nog op de foto is gegaan, viel het doek.

De dag is mede mogelijk gemaakt door de inzet van alle vrijwilligers van Jeugd Actief en de samenwerking met M3, St. Jeugd en Jongerenwerk en de dansscholen hun belangeloze inzet. 

Uitslag SYTYCD

Bovenbouw (gr 5-8)

Kayleigh van Rixel & Demi de Bie

Noa Klemann

Gwen Vink

Onderbouw (gr 1-4)

Michelle Peek

Roos van den Heuvel & Anouk de Weijer

Sanne Bovens & Nienke Arents

Schoogroepen:

De Hobbitstee 2

De Hobbitstee 5

De Klim Op

Alle foto’s komen zeer snel online op www.jeugdactief.nl. Ook de complete film van de finale zal snel gepubliceerd worden.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2