Logo hetkontakt.nl/leerdam

Martin Hendericks en De Goeij in de prijzen op Business Event

  •   keer gelezen

VIANEN • Martin Hendericks Uitvaartverzorging heeft maandagavond tijdens het Business Event Vijfheerenlanden de award in de categorie jonge ondernemer/onderneming gewonnen. Traiteurslagerij De Goeij ging naar huis met de Rabo award ‘Samen Sterker’.


De jury van het event noemde Martin Hendericks bevlogen, innemend, betrokken en toegankelijk. De manier waarop hij zijn uitvaartonderneming runt wordt gezien als taboedoorbrekend en de jury loofde zijn nieuwe ideeën.

In de categorie jonge ondernemer/onderneming waren ook LRS Solutions BV uit Meerkerk en MindCenter Evenementen Locatie van Jeroen van der Sluis uit Vianen genomineerd.

Het juryoordeel telde voor vijftig procent mee, de andere vijftig procent was in handen van het publiek. De ruim vierhonderd aanwezigen mochten nadat alle drie de bedrijven hun bedrijfsfilm hadden getoond en een pitch hadden gegeven, via sms hun stem uitbrengen. Martin Hendericks Uitvaarverzorging kwam daarop als winnaar uit de bus.

Martin Hendericks nam zichtbaar geroerd zijn prijs in ontvangst. Hij sprak grote dank uit aan alle nabestaanden die vertrouwen hebben in zijn werk. “Ik kom bij hen binnen op het meest kwetsbare moment.

Samen Sterker award

De Samen Sterker award van hoofdsponsor Rabobank ging naar Hans en Esther de Goeij van de gelijknamige traiteurslagerij. De bank reikte deze award uit om het belang van samenwerking te benadrukken. Wils van Dam van Rabobank Vijfheerenlanden roemde de vele manieren waarop Hans en Esther de Goeij de samenwerking opzoeken met andere ondernemers, onder andere via de BIZ en de Ondernemersvereniging.

Esther de Goeij was overdonderd door de prijs. “Het is geweldig om te winnen, vooral met iets dat wij eigenlijk heel normaal vinden. Samenwerking en andere ondernemers helpen doen wij gewoon.”

MKB en Detailhandel

In de categorie MKB en Detailhandel ging Modehuis Zwijnenburg uit Meerkerk met de award naar huis. De jury noemde Eddy, Gerie, Debbie en Jeffrey Zwijnenburg echte rasondernemers die durven te investeren en doelgericht en volhardend te werk gaan.

Daarnaast werd het gebruik van de webshop geroemd, de grote kennis van de klantenkring, het vertrouwen bij leveranciers en de aandacht voor duurzaamheid bij de nieuwbouw. Ook de sociale betrokkenheid werd geroemd, Modehuis Zwijnenburg schenkt niet verkochte kleding namelijk aan de kerk.

In deze categorie waren ook MVIE uit Leerdam en Traiteurslagerij De Goeij uit Vianen en IJsselstein genomineerd.

Industrie en dienstverlening

De award van de categorie industrie en dienstverlening ging naar de TAO Groep uit Leerdam. De jury bestempelde de TAO Groep als een innovatief bedrijf met een uitstekende organisatie en een modern logistiek proces. De grote betrokkenheid bij de medewerkers en de open oren en ogen van het bedrijf als het gaat om de wensen van de klant werden ook aangehaald. Daarnaast werd de lokale betrokkenheid geroemd.

Andere genomineerden in deze categorie waren Multi Beton Vianen en TSL Leerdam.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2