Logo hetkontakt.nl/leerdam

Stadspodium GO opent kleinschalig filmhuis

  •   keer gelezen

LEERDAM • Stadspodium GO in Leerdam breidt haar activiteiten uit met een filmhuis. In de theaterzaal zullen vanaf zaterdag 28 december films worden vertoond. De aftrap is met de familiefilm Knoester op zaterdag 28 december en Amour op 3 januari. Bij succes gaan films een vast onderdeel uitmaken van de programmering.


GO vertoont de films met een professionele beamer op een filmdoek van vijf bij drie meter. Daarmee doet het theater niet onder voor de kleine filmhuizen in de regio. Na een aantal geslaagde try-outs en de vertoning van een film voor Amnesty International zet GO nu de stap naar de eerste filmhuisactiviteiten. De komende voorstellingen moeten uitwijzen of er voldoende animo is om de films een vast onderdeel van het GO-programma te laten worden.

Knoester

De eerste voorstelling is de Noorse film 'Knoester', op zaterdag 28 december om 13:30 uur. Dit is een echte familiefilm, en omdat deze is nagesyncrhoniseerd eenvoudig te volgen. Knoester vertelt het verhaal van Junior, die net is verhuisd naar een nieuwe stad. Zijn ouders werken hard en Junior beleeft allerlei avonturen met zijn vriend Knoester, een pratende tak. Zijn ouders gaan mee in deze fantasie en dat levert een film op met bijzondere verwikkelingen.

De film is het eerste deel van een trilogie en geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Entree: 6,00 euro. Reserveren: info@go-leerdam.nl, kaarten ook verkrijgbaar aan de zaal vanaf 13:00 uur. Als er veel belangstelling is, zal er ook een voorstelling om 15:15 uur zijn.

Amour

De volgende film staat gepland voor vrijdag 3 januari, om 20:15 uur. GO heeft gekozen voor de meest succesvolle Europese film van het afgelopen jaar: 'Amour'. Amour gaat over een ouder Frans echtpaar: de gepensioneerde muziekleraren Georges en Anne, woonachtig in Parijs. Als Anne een ernstig herseninfarct krijgt , en aan één zijde verlamd raakt, geeft zij aan nooit meer opgenomen te willen worden in een ziekenhuis. Georges besluit de verzorging op zich te nemen en verzorgt Anne met veel liefde en passie.

In de loop van de tijd wordt voor beiden hun leefgebied steeds meer beperkt tot hun royale Parijse appartement wat extra spanningen in de relatie brengt. Ook de relatie met hun enige dochter, die buiten Parijs woont wordt er niet beter op omdat zij het niet eens met het besluit van Anne om niet opgenomen te willen worden in een ziekenhuis.    

Regisseur Michael Haneke weet samen met de topcrew van dit actuele onderwerp een sfeervolle en indringende film te creëren, met een bijzondere afloop. Amour is onderscheiden met een Gouden Palm in Cannes, met en Oscar in de V.S. voor de beste buitenlandse film en de cast sleepte niet minder dan 25 internationale filmprijzen in de wacht.

Entree: 7,50 euro. Reserveren: info@go-leerdam.nl of vanaf 19:15 uur verkrijgbaar aan de zaal.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2