Logo hetkontakt.nl/leerdam

Bud Bergsma neemt bezoekers GO mee op avontuur door Alaska

  •   keer gelezen

LEERDAM • Stadspodium GO presenteert een bijzondere voorstelling: Bud Bergsma trakteert het publiek zondagmiddag 26 januari op een film, vertelling en zang over zijn reizen met sledehonden door Alaska.


Hij houdt van de ongebreidelde vrijheid van Alaska, van de voelbare koude wind en de wetenschap dat hij in gebieden loopt waar duizenden jaren geen mens is geweest. Bud Bergsma. Liefhebber van Alaska. In 1993 maakte hij zijn eerste reis met sledehonden door Alaska, in 1995 ging hij wederom. Het resulteerde in het boek ‘Sneeuwdromen, 1.000 kilometer op een hondenslee door Alaska’. Een boek vol foto’s en een verhaal over de barre omstandigheden op reis en vriendschap en trouw tussen reisgenoten en sledehonden.

Naast een avonturier schuilt er ook een muzikant in Bergsma. Tijdens zijn diensttijd in Duitsland zong hij liedjes van Buddy Holly voor Engelse officieren en zo kreeg hij zijn bijnaam Bud. In de jaren zestig speelde en zong hij in allerlei formaties en later werd hij tekstschrijver voor onder andere Lee Towers en Willeke Alberti.

In GO komen al zijn talenten samen voor een bijzondere middag waarin het publiek met hem meereist door Alaska.

Praktische informatie

De voorstelling begint zondag 26 januari om 14:00 uur in Stadspodium GO, gelegen aan het Dr. C. Voogdplein 90 te Leerdam. Entree: 7,50 euro. Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl. Meer informatie: www.go-leerdam.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2