Logo hetkontakt.nl/leerdam

Stadspodium GO breidt filmhuisactiviteiten uit

  •   keer gelezen

LEERDAM • Vanwege de zeer grote belangstelling voor de eerste GP Filmhuis vertoning zet Stadspodium GO de filmhuisactiviteiten voort.  Op dinsdag 28 januari vertoont GO het veelbekroonde Deense drama Jagten.


GO streeft ernaar om een programma te ontwikkelen met internationale bekroonde, hoogwaardige films. “Het is allen nog enigszins gecompliceerd om regelmaat in de planning te realiseren omdat het programma ingepast moet worden binnen de bestaande verhuurafspraken”, legt voorzitter Willem van Iperen uit.

Jagten

De eerstvolgende film is te zien op 28 januari. Jagten is een fascinerende film en een  prijswinnaar bij de diverse filmfestivals, onder andere in Cannes en beste buitenlandse film van de British Film Academy. De internationale filmcritici loofden de indrukwekkende acteerpresentaties in Jagten.

Jagten gaat over Lucas. Hij is recentelijk gescheiden, heeft een nieuwe baan bij de plaatselijke kleuterschool en een nieuwe vriendin. Met de kerst in aantocht ziet Lucas uit naar het bezoek van zijn zoon Marcus.

Misbruik

Vrij snel na de aanvang van Lucas zijn werkzaamheden beschuldigt Klara, een 5-jarige leerling en dochter van een bevriend echtpaar, Lucas van misbruik. De kleuterschooldirectie is geschokt en aangeslagen.  Wanneer het verhaal zich door het dorp verspreidt begint de hechte gemeenschap al snel uiteen te vallen.

In wezen is het vermeende misbruik eigenlijk maar bijzaak in dit fascinerende drama met intrigerende afloop, waarin een hechte kleine gemeenschap zich ontwikkelt tot een monster met twee gezichten.

Praktische informatie

De film begint dinsdag 28 januari om 20:30 uur in Stadspodium GO, Dr. C. Voogdplein 90 in Leerdam. Entree: 7,50 euro. Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl. Meer informatie: www.go-leerdam.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2