Logo hetkontakt.nl/leerdam

Hommage aan de zwijgende film in GO

  •   keer gelezen

LEERDAM • Stadspodium GO vertoont donderdag 24 april de film The Artist. Een bijzondere en fascinerende hommage aan de zwijgende cinema. De film won 24 Europese filmprijzen en vijf Oscars.


The Artist speelt in Hollywood in de overgangsjaren van stomme naar sprekende films (‘talkies’) in de periode 1927-1929 en de beurscrash van 1929. Hoofdrolspeler George Valentin is sympathiek en ijdel tegelijk. Hij is de ster van de stomme films en gelooft niet in de talkies. Koppig blijft hij weigeren om in een talkie te spelen. Gevolg: geen rollen, geen geld en zijn echtgenote verlaat hem. Alleen zijn hond blijft hem trouw. Dankzij een enthousiaste bewonderaarster krijgt Valentin een rol in een sprekende film. Hij wil niet, maar besluit na een spectaculair tapdansnummer de rol toch aan te nemen.

Indrukwekkend

The Artist is geheel in zwart-wit, zonder gesproken woord, behalve in de laatste minuut. De muzikale ondersteuning van piano en orkest is uiterst suggestief en indrukwekkend. Van de muziek is later een soundtrack uitgebracht  De zogenaamde stomme film op zijn hoogte punt wordt maximaal geïmiteerd: heel sterke mimieken en gebaren van de spelers. Krachtige beelden, humor en de karakteristieke minimale tussen titels.

The Artist is compleet geproduceerd in Frankrijk met compleet Franse cast. In de Nederlandse Filmpers werd The Artist met groot enthousiasme ontvangen. De waardering ligt op minimaal  4 tot 5 sterren. The Artist een zeer bijzondere film, die nooit verveelt en in een snel  van begin tot eind boeit.

BiosDiner

Het BiosDiner van GO-beheerder Patric Sentjens krijgt wegens succes een vervolg. Voorafgaand aan The Artist kan men in GO een drie gangen diner nuttigen. Het menu is een knipoog naar het thema van de film.

Praktische informatie

Het diner begint om 18:45 uur, deelname kost 25,00 euro (inclusief filmticket) of 17,50 euro (exclusief filmticket). Reserveren voor het diner kan tot 23 april, 16:00 uur bij Patric Sentjens (06-18242769, patric@go-leerdam.nl of reserveren@go-leerdam.nl). Bij onvoldoende reacties kan de organisatie het BiosDiner annuleren. De film begint om 20:30 uur, de entree bedraagt 7,50 euro. Reserveren: reserveren@go-leerdam.nl. GO is te vinden aan het Dr. C. Voogdplein 90 in Leerdam. Meer informatie: www.go-leerdam.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2