Logo hetkontakt.nl/leerdam

Leerdam organiseert Nacht van Gebed voor vervolgde kerk

  •   keer gelezen

LEERDAM • Leerdam houdt in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni een Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk. Daarmee geeft zij gehoor aan de veelgestelde vraag van vervolgde christenen: ‘Bid voor ons’. Christenen uit de omgeving zijn welkom om (een deel van) de Nacht van Gebed bij te wonen en mee te bidden.


De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De Nacht van Gebed wordt jaarlijks gehouden op honderden locaties in Nederland en België.

Tijdens de Nacht van Gebed van 13 op 14 juni wordt onder andere gebeden voor voorganger Servant Obona uit de Centraal-Afrikaanse Republiek en Hanna uit Syrië. Hanna: “De realiteit is hard. Toch voelen we ons gezegend omdat God ons beschermt en ons geeft wat we nodig hebben. Als ik me zwak voel, laat God me zien dat ik deze last niet alleen hoef te dragen, dat ik het kan delen met de mensen over de wereld die voor me bidden. Ik ben niet alleen. Bid alstublieft. We hebben uw gebeden wanhopig hard nodig.”

Gebedsboekje

Open Doors maakte een dvd en een informatiemap voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Iedere bidder ontvangt een gebedsboekje met per land een persoonlijk verhaal, informatie over de situatie van christenen en concrete gebedspunten. Tijdens de zondag in datzelfde weekend besteden veel kerken aandacht aan de situatie van vervolgde christenen tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk.  

Meer informatie over de Nacht van Gebed en een overzicht van de gebedslocaties, vindt u op www.nachtvangebed.nl. In Leerdam vindt de Nacht van het Gebed plaats in de achterzaal van de Pauluskerk (Europaplein 1), van 20:00 tot 02:00 uur.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2