Logo hetkontakt.nl/leerdam

Kerken houden Nacht van Gebed

  •   keer gelezen

LEERDAM/ASPEREN/HERWIJNEN • Kerken in Leerdam, Asperen en Herwijnen houden in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 juni een Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk.


 

Daarmee wordt gehoor gegeven aan de vraag van vervolgde christenen: ‘Bid voor ons’. Christenen uit Leerdam en omgeving zijn van 20:00 tot 2:00 uur welkom in de Pauluskerk aan het Europaplein in Leerdam om mee te bidden. 

Herwijnen

De Nacht van Gebed wordt ook in Herwijnen gehouden. Locatie: de Gereformeerde kerk aan de Achterweg 15. De plaatselijke organisatie heeft een spreker uit Herwijnen uitgenodigd die kort geleden in Noord Korea is geweest en vertelt van zijn ervaringen in dat gesloten land.

“Gebed is voor vervolgde christenen vaak het enige waarop ze kunnen terugvallen. Ze kennen de kracht van gebed en rekenen erop dat christenen wereldwijd met hen meebidden. Mensen vragen zich af: waarom zou ik bidden voor vervolgde christenen? Eigenlijk is het antwoord heel makkelijk; omdat vervolgde christenen er zelf om vragen. Uw gebed heeft impact.”

Programma

Het programma in Herwijnen begint om 21:45 uur met een inloop met koffie en korte opening. Om 22:00 uur start het blok ‘Opvallende landen Ranglijst Christenvervolging’; om 22:30 uur begint het blok over Syrië. Van 23:00-24:00 uur staat Noord Korea centraal, nummer een op de lijst van Christenvervolging. Om 24:00 uur begint het blok over de Centraal Afrikaanse Republiek, om 0:30 uur gevolgd  door Egypte. Om 1:00 uur vindt de afsluiting plaats. Elk gebedsblok wordt afgesloten met een lied. Bezoekers hebben de keuze om het hele programma mee te doen of te kiezen voor bepaalde blokken. Graag dan voor de start van een blok aanwezig zijn. Wie niet aanwezig kan zijn, wordt gevraagd thuis mee te bidden. 

Asperen

De Nacht van Gebed wordt ook gehouden in Asperen. Daar wordt gebeden in gebouw Salem aan de Voorstraat tegenover de Hervormde kerk. Inloop 21:45 uur, start 22.00 uur, einde zaterdagmorgen 6:00 uur. Meer informatie via 06-24983434

Over de Nacht van Gebed

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De Nacht van Gebed wordt jaarlijks gehouden op honderden locaties in Nederland en België. Er wordt onder andere gebeden voor voorganger Servant Obona uit de Centraal-Afrikaanse Republiek en Hanna uit Syrië. 

Hanna: “De realiteit is hard. Toch voelen we ons gezegend, omdat God ons beschermt en geeft wat we nodig hebben. Als ik me zwak voel, laat God zien dat ik deze last niet alleen hoef te dragen, dat ik het kan delen met de mensen over de wereld die voor me bidden. Ik ben niet alleen. Bid alstublieft. We hebben uw gebeden wanhopig hard nodig.” 

Open Doors maakte een dvd en een informatiemap voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Iedere bidder ontvangt een gebedsboekje met informatie over de situatie van christenen en concrete gebedspunten. Tijdens de zondag in datzelfde weekend besteden veel kerken aandacht aan de situatie van vervolgde christenen tijdens de Zondag voor de Vervolgde Kerk.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2