Logo hetkontakt.nl/leerdam

Fair trade-dag met taartbakwedstrijd en film

  •   keer gelezen

LEERDAM • De werkgroep fair trade van Team 2015 organiseert zondag 11 oktober een fair trade-dag in stadspodium GO in Leerdam. Op het programma staat onder meer een spectaculaire taartbakwedstrijd waarbij Heel Holland Bakt-deelnemer Jacques van Ewijk in de jury plaatsneemt.


 

Team 2015 organiseert tijdens deze fair trade-dag ook de vertoning van de Britse documentaire Black Gold. De film gaat over de Etopische koffiehandelaar Tadesse Meskela. Hij brengt het echte verhaal over de koffie en de koffieplantages. Entree is 2,50 euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee of chocolademelk na afloop. De film begint om 13:00 uur. Reserveren niet nodig.

Tegelijkertijd vindt er een taartbakwedstrijd plaats in drie leeftijdscategorieën: volwassenen, jeugd en kinderen. De kinderen mogen in plaats van een taart ook een cupcake bakken. De winnaar van de lekkerste taart wordt na de vertoning van de film bekend gemaakt Daarna worden de taartpunten verkocht. De winnende taart zal een week in productie genomen worden bij bakkerij De Jager.

De jury bestaat uit Jacques van Ewijk (derde prijswinnaar Heel Holland Bakt 2014), Edwin Kamper (bakkerij De Jager) en Maaike Reinhoudt (Jongerenraad Leerdam). Mensen die mee willen doen aan de wedstrijd moeten zich voor zondag 4 oktober melden via lisetnab@hotmail.com. Na inschrijving ontvangen de deelnemers de informatie. Wethouder Wim van der Leij is sowieso één van de deelnemers. Hij zet tijdens deze dag ook bedrijven in het zonnetje die zich sinds kort fair trade-bedrijven mogen noemen. Dit zijn: Coffee & More uit Leerdam, wijkgebouw Maranatha, bloemboetiek Fluitekruid en Kerk aan de Linge.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2