Logo hetkontakt.nl/leerdam

Leerdamse drummer in voorprogramma Sepultura

  •   keer gelezen

LEERDAM • Kevin van den Heiligenberg (23) is drummer in een Litouwse metalband. Onlangs speelde hij daar in het voorprogramma van de wereldberoemde formatie Sepultura.


Een Leerdamse drummer in Litouwen? Ja: Kevin postte filmpjes van zichzelf op YouTube en werd begin vorig jaar benaderd door Awakening Sun. “Het is een prachtige ervaring om in deze internationale band te spelen”, vertelt Kevin. “Het is uitdagend, creatief en erg leerzaam. De muziek schrijf ik samen met de zanger/gitarist voornamelijk online. Heel vernieuwend, omdat ieder steeds met een eigen uitgewerkt idee komt, en dit uiteindelijk tot een song groeit.” 

Bij een optreden arriveert Kevin vaak een dag van te voren, dus veel tijd om te repeteren is er niet. Dat dit geen probleem is, blijkt wel uit het feit dat Awakening Sun werd geselecteerd als belangrijkste ondersteunende act van het optreden van Sepultura in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, op 12 november. “Een fantastische ervaring”, vertelt de Leerdammer enthousiast.

Het vierduizendkoppige publiek ging ‘goed los’. “Metal leeft in Litouwen meer dan in Nederland, maar ze hebben daar niet vaak de luxe om concerten van grote metal bands bij te wonen. In Litouwen moeten ze het echt hebben van de lokale metal scene. Dat Sepultura vorige week moest spelen in Vilnius was dus wel een hele happening.” Zenuwachtig was hij niet. “Wel gierde de adrenaline door mijn lijf!” 

Als kers op de taart konden Kevin en zijn collega’s na het concert de leden van Sepultura ontmoeten. “Ook dit was natuurlijk erg gaaf, de bandleden waren erg sympathiek en namen de tijd voor ons.”

Het optreden was voor Kevin een stap in zijn droom om de wereld te ontdekken via het drummen. Die droom begon toen hij voor het eerst achter een drumstel zat op zijn dertiende. Inmiddels speelt hij in diverse bands en studeert hij aan de Metal Factory in Eindhoven. Tegen andere muzikanten die hiervan dromen kan hij maar één ding zeggen: “Volg je hart, wees niet bang voor grote keuzes die je moet maken en go for it!”

www.facebook.com/kevdrummerpage

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2