Logo hetkontakt.nl/leerdam

Voedselbank Leerdam neemt koelbus in gebruik

  •   keer gelezen

LEERDAM • Sinds kort kan de Voedselbank Leerdam haar versproducten veilig transporteren dankzij de aanschaf van een tweedehands koel- en vrieswagen. Daarmee is de voedselveiligheid gegarandeerd en kan de Voedselbank ook terecht bij retailers die hun vers- en diepvriesproducten alleen kunnen weggegeven aan Voedselbanken die voldoen aan deze criteria.


Gert Schut, voorzitter van het bestuur, ontving donderdag een cheque van 20.000 euro van Rabobank Ablasserwaard Vijfheerenlanden. De cheque werd overhandigd door Theo Witjes en Carin van Huet, respectievelijke ledenraadslid en directievoorzitter. Coördinator Martine Visser gaf het gezelschap een rondleiding door de voedselbank en vertelde over het unieke winkelconcept. "Dit concept helpt ons om onze deelnemers te laten ervaren dat ook zij ertoe doen", vertelt Martine Visser. "We vinden het belangrijk dat ze weer zelfvertrouwen krijgen." 

Carin van Huet: "Ik ben onder de indruk van het geweldige werk dat jullie hier verrichten. Dankzij jullie kunnen elke week weer ruim vijftig gezinnen een gezonde maaltijd op tafel zetten. En is er weer perspectief op een schuldenvrij bestaan."

Ook de Lions Leerdam, Kleurrijk Wonen, Kringloop Leerdam, Kleyn Vans, Van Baren Stichting en de Vrienden van de Voedselbank hebben een belangrijk aandeel gehad in de aanschaf van de koel- en vrieswagen.

Vanuit het Coöperatiefonds ondersteunt Rabobank Alblasserwaaard Vijfheerenlanden economische, maatschappelijke, duurzame of culturele projecten die een uniek en eenmalig karakter hebben of een financiële impuls nodig hebben voor een goede start.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier