Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: fgnopporn/123RF
INGEZONDEN MEDEDELING

Wat zijn de voordelen van een cloud infrastructuur?

  •   keer gelezen

In het tijdperk voor de cloud infrastructuur hadden bedrijven nog hardware en software on-premise. Dit wil zeggen dat deze twee onderdelen op locatie aanwezig moesten zijn om een business digitaal te runnen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en stappen steeds meer bedrijven over naar cloud-computing en nieuwe e-commerce platformen zoals Shopware. Zo hebben steeds meer bedrijven via internet toegang tot verschillende diensten zoals dataopslag of het runnen van verschillende applicaties. Maar de vraag is nu, wat zijn de daadwerkelijke voordelen en waar profiteer je van. Lees snel verder en komt alles te weten over de voordelen van een cloud infrastructuur.


Besparing op de kosten
Om optimaal gebruik te kunnen maken van een cloud infrastructuur is er een aanzienlijke investering nodig. Daarnaast is kennis over de systemen en mogelijkheden ook geen overbodige luxe. Aan de andere kant verouderen systemen die on-premise draaien waardoor er regelmatig geherinvesteerd moet worden om de systemen optimaal draaiende te houden. Door over te stappen naar een cloud infrastructuur ondersteund met bijvoorbeeld Magento hosting kunnen er veel kosten bespaard worden op de langere termijn. Na de aanschaf wordt namelijk alleen het bedrag in rekening gebracht wat er verbruikt wordt.

Veilige dataopslag
Datalekken kunnen enorm veel kosten en stress met zich mee brengen. Er zijn namelijk een hoop stappen die doorlopen moeten worden om onderzoek in gang te zetten naar de oorzaak en het lek te dichten. Daarnaast heb je wellicht nog een schadevergoeding die uitgekeerd moet worden aan de gedupeerde en kost het ook een knap staaltje werk om de reputatie te herstellen. Door de inzet van een cloud is dit zo goed als verleden tijd. Cloud-infrastructuuraanbieders voldoen namelijk aan de allerhoogste veiligheidseisen. Daarnaast zijn de externe clouds vaak beter beveiligd dan intern beheerde servers. Dit heeft te maken met het feit dat de systemen continu worden gemonitord.

Beschikbaarheid
Met een cloud is al de bedrijfsdata overal en altijd beschikbaar. Daarnaast wordt er om de zoveel tijd van alle data automatisch een back-up gemaakt. Zo wordt er voorkomen dat er bijvoorbeeld bij een storing alle gegevens verloren gaan. Dit zorgt dan ook voor zekerheid in de bedrijfsvoering voor zowel het personeel als de klanten.

Conclusie
De keuze gemaakt om over te stappen naar een cloud infrastructuur? Dat heeft een hoop voordelen, alleen moet je goed vergelijken wat het beste bij het bedrijf past. Een ding is zeker: je gaat veiliger te werk en maakt veel werkzaamheden makkelijker voor de werknemers.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier