Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: André Bijl

Voor eind van het jaar duidelijkheid over ontsluiting verkeer in Hellouw

  •   keer gelezen

HELLOUW • Er komt nog voor het eind van dit jaar duidelijkheid over het ontsluiten van verkeer in Hellouw. Dit beloofde wethouder Verkeer, Ed Goossens, opnieuw tijdens de laatste raadsvergadering in juni.


De raad heeft bij de Perspectiefnota voldoende geld gereserveerd. “Zo kan de gemeente zorgen voor een zo veilig mogelijke verkeersontsluiting in Hellouw”, schrijft het college in een persbericht. Ook gaat de gemeente nog een keer met de provincie Gelderland om de tafel. Die heeft in 2017 beloofd financieel bij te dragen aan de verkeersontsluiting in het dorp. Dit is wel onder strenge voorwaarden. De gemeente wil deze voorwaarden herzien.

Jarenlange wens
In de kern Hellouw leeft al jarenlang de wens om de kruisingen met de Graaf Reinaldweg te verbeteren. En om de smalle Irenestraat verkeersluw te maken. De gemeente kan nu uit de verschillende varianten een afgewogen keuze maken. Dit is met het geld dat de raad hiervoor reserveerde en een bijdrage van de provincie nu financieel mogelijk.

Voorkeur inwoners
In oktober organiseert de gemeente opnieuw een informatieavond. Daar kunnen de inwoners hun voorkeur uitspreken. Daarna is het aan de gemeenteraad om een definitieve keuze te maken.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier