Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: ©123RF.COM

Politiek West Betuwe heeft kritiek op onderhoud openbare ruimte

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • De fractie van Leefbaar Lokaal Belang (LLB) liet vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota forse kritiek horen op het onderhoud van de begraafplaatsen en de openbare ruimte.


“We vinden het schandalig hoe het college met onze begraafplaatsen omgaat. Ook de reactie op klachten laat te wensen over. LLB heeft alle 31 begraafplaatsen bezocht en bij het merendeel is het bar en boos”, zei Petra van Kuilenburg. “Dit is geen onderhoudsniveau A.” 

De LLB-leidster stelde vast dat ook de openbare ruimte geen schoonheidsprijs verdient. “Onze inwoners worden hier elke dag mee geconfronteerd. Het is onacceptabel dat de prullenbakken in het buitengebied niet regelmatig worden geleegd. De oplossing met extra zakken aan de zijkant helpt niet, want die zijn snel kapot.” 

Van Kuilenburg wilde weten hoe het college de situatie denkt te verbeteren. “Inwoners hebben recht op een schone openbare ruimte. Het is ook hun leefomgeving. Prullenbakken moeten minstens een keer per week worden geleegd”, aldus Van Kuilenburg die benadrukte dat LLB daar geld voor over heeft. 

VVD-voorman Frank Broedelet had het gevoel dat het groenonderhoud onder de maat is en CDA-leidster Dittie van Zee liet weten dat ze hier regelmatig klachten over krijgt. Ook PvdA-woordvoerder Hennie Challik constateerde dat de bezuinigingen op het groenbeheer zijn doorgeschoten. 

“We horen geluiden dat het soms verrommelt in het openbaar gebied. De toegangswegen tot de kernen zijn onze visitekaartjes. Daar mag kritisch naar gekeken worden.”

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier