Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Erik Reis - IKOstudio
ingezonden artikel

Dit kan je doen om je personeel een boost te geven

  •   keer gelezen

Investeren in je personeel is een belangrijk onderdeel in je bedrijfsvoering. Laat je werknemers weten dat je ze waardeert en biedt ze mogelijkheden om te groeien als individu.


Er zijn verschillende manieren om je personeel een boost te geven. Dit kan op persoonlijk vlak, door ze te laten meedenken met innovatieve projecten zoals ideeën voor kerstpakketten verzinnen. Je kunt ook extra diepgang met je personeel zoeken door te verbinden. 

Wij geven je in dit artikel een aantal leuke voorbeelden over wat je kan doen om je personeel een boost te geven.

Kleine overwinningen vieren
Zelfvertrouwen ontwikkelt zich als je tijdens het grotere doel van een project of dienst de kleinere tussentijdse overwinningen viert.

Door het doel op te breken in kleinere delen sta je stil bij de tussentijdse momenten die gevierd mogen worden. Deze kleine momenten zijn overwinningen en bouwstenen voor het vertrouwen in eigen kunnen om het grote geheel te bereiken. 

Het zal je team zowel in groepsverband, als op persoonlijk vlak een boost geven en steeds een stapje dichterbij het einddoel brengen.

Complimenten geven
Laat je werknemers weten dat ze goed bezig zijn. Dit is een belangrijk onderdeel, omdat je hierdoor laat zien dat je niet alleen focust op de negatieve dingen of tegenslagen in het werkveld.

Let op dingen die het personeel goed doet en uit dit ook naar je personeel. Dit creëert een band, bouwt vertrouwen op en zal indirect ook van invloed zijn op het werk van je personeel. 

Ook zal het personeel hierdoor sneller dingen uitspreken naar jou toe. Je ontwikkelt hierdoor een open communicatiesfeer, waarbij iedereen zich vrij voelt om zich uit te spreken.

Zoek verbinding en communiceer
Communiceer voldoende met je medewerkers. Een gebrek aan communicatie kan zorgen voor onrust, onderlinge discussies en twijfels bij het personeel.

Probeer niet alleen rechtstreeks te communiceren naar je personeel, maar ook samen met je personeel te kijken naar problemen, nieuwe projecten of andere zaken. 

Verbinding zoeken betekent samen lachen, successen delen en discussies voeren. Deze openheid zorgt voor vertrouwen. Mensen hebben het gevoel dat ze volledig hun zelf kunnen en mogen zijn.

Focus op hun talent
Iedere werknemer heeft een talent waar hij of zij goed in is. Probeer samen met je personeel de sterke kanten te ontdekken.

Wanneer iemand uit zijn of haar kracht presteert, geeft dat zelfvertrouwen en energie. Bovendien kan je diegene dan beter begeleiden en zijn of haar talent naar een hoger niveau tillen. 

Deze investering geeft een boost aan je personeel en aan de organisatie. Je laat als bedrijf zien dat je investeert in het personeel, waardoor het personeel ook meer waardering ontwikkelt voor de organisatie.

Je personeel een boost geven kan op verschillende manieren. Betrek ze in nieuwe projecten zoals het kiezen van een nieuw kerstpakket, vier kleine overwinningen door grote projecten op te breken in kleinere delen en focus op hun eigen talent.

Heel veel succes met het boosten van jouw personeel na het lezen van deze handige tips!

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier