Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Volop leuke activiteiten tijdens &#39;Timmerdorp&#39; in augustus.</p>

• Volop leuke activiteiten tijdens 'Timmerdorp' in augustus.

(Foto: Mimi van Rossem)

Timmerdorp Leerdam gaat in aangepaste vorm door

  •   keer gelezen

LEERDAM • “Hoera, het Timmerdorp gaat door”, laat Jeugd Actief voorlichtster Jacqueline Wolthuis weten. Drie dagen lang worden er op het terrein van LRC aan de Bruininxdeelsekade onwijs leuke activiteiten gehouden.


Voorzitter Bart Bruggeman vult aan: “Er wordt dan wel niet getimmerd, maar de kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen zich van 23 tot en met 25 augustus helemaal uitleven met leuke activiteiten.” 

Bruggeman legt uit dat er de afgelopen maanden door de werkgroep van Timmerdorp druk gezocht is naar een programma om toch iets voor de kinderen te kunnen organiseren. 

“Want traditie getrouw wordt altijd in de laatste week van de schoolvakantie het jaarlijkse Timmerdorp gehouden. In verband met corona kan dit nu niet. We hopen dat het volgend jaar weer kan. We zijn nu bezig met de laatste puntjes op de i te zetten en hopen dat het gewoon door kan gaan, maar ook wij zijn afhankelijk wat de overheid beslist nu de coronacijfers zo snel oplopen. Daar moeten we gewoon rekening mee houden, want we willen niet dat kinderen in de laatste week van hun vakantie besmettelijk raken en zo de eerste weken van het nieuwe schooljaar moeten missen”, legt Bruggeman uit. 

Diverse activiteiten
Wolthuis vult aan dat er dan wel niet getimmerd wordt, maar de activiteiten die nu op het programma staan gewoon wel onder de noemer Timmerdorp worden gehouden.

“We zijn zo blij dat we iets voor de kinderen kunnen doen en hebben een programma samengesteld waarbij geen hulp van ouders nodig is. Wij zijn allemaal volledig gevaccineerd en willen geen risico’s lopen. Dus geen hulp van ouders deze keer. We hebben de activiteiten zo uitgezocht dat kinderen een route afleggen en dat bij ieder onderdeel vrijwilligers staan. Dus kunnen wij het werk met onze eigen vrijwilligers aan. Omdat het kinderen tot 12 jaar betreft is er ook geen Testen voor Toegang nodig, net zoals bij de sportverenigingen. Daar hoeft het ook niet.” 

De Timmerdorp dagen beginnen op maandag 23 augustus. Deze dag wordt in samenwerking met verschillende sportverenigingen een sportcarrousel gehouden. Dinsdag 24 augustus staat het hele terrein vol met allerlei soorten springkussens en woensdag staat in het teken van de Mudrun. De hele dag staat volgepland met activiteiten die op één of andere manier met modder te maken hebben: de kinderen gaan deze dag door modderslootjes, in modderbaden, over planken lopen en zoveel modderachtige dingen meer. 

Of Timmerdorp burgemeester Lucio Messercola ook in de modder gaat dat durft Wolthuis niet te zeggen, want doordat Messercola veel in het buitenland is vanwege zijn werk is nu nog niet te zeggen of hij lijfelijk aanwezig is. “In ieder geval spreekt onze Timmerdorpburgemeester de kinderen wel toe via livestreams”, merkt Wolthuis op. 

Voor de veiligheid van de kinderen is er natuurlijk bij alle activiteiten EHBO aanwezig. Het Timmerdorp wordt afgesloten met een disco, die voor deze ene keer ook op het terrein van LRC wordt gehouden. Het afsluitende vuurwerk gaat helaas niet door.

Tijdsloten
De dagen worden verdeeld in tijdsloten. Kinderen tot 9 jaar zijn in de ochtend welkom en kinderen vanaf 10 jaar in de middag. De ochtend en middag zijn verdeelt in twee tijdsblokken van anderhalf uur.

Wolthuis merkt nog wel op: “Helaas hebben we dit jaar geen flyers op de scholen kunnen uitdelen, dus hebben we het doorgaan van Timmerdorp via de sociale media bekend gemaakt. Ook hoop ik dat veel ouders Het Kontakt lezen en zo te weten komen dat het Timmerdorp doorgaat.”

Deelname kost 10 euro. Aanmelden en betalen kan via de website van Timmerdorp: www.timmerdorpleerdam.nl.

Mimi van Rossem,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @HerminevanRosse op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier