Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Ook Badminton Club Leerdam maakte zich zorgen.&nbsp;</p>

• Ook Badminton Club Leerdam maakte zich zorgen. 

(Foto: Aangeleverd)

Overeenstemming tussen Laco en gemeente Vijfheerenlanden

  •   keer gelezen

LEERDAM • Vijfheerenlanden en Laco hebben overeenstemming bereikt over de binnensportaccommodaties en de exploitatie daarvan. Dat maakten B&W afgelopen week bekend.


Dat betekent dat gebruikers van sportaccommodaties gebruik kunnen blijven maken van de sporthal, gymzalen en het zwembad. 

Het college schrijft in een brief aan de raad dat men met Laco onderhandeld heeft over het eigendom van de binnensportaccommodaties in Leerdam en de exploitatie ervan. 

Vorige week werd overeenstemming bereikt over het geschil. De overeenstemming houdt in dat de gemeente Laco een vergoeding geeft, waarna Vijfheerenlanden eigenaar van de gronden en gebouwen is. 

“Ook zijn er afspraken op hoofdlijnen gemaakt over de kaders waarbinnen Laco de voorzieningen - in opdracht van de gemeente - nog enkele jaren zal exploiteren.” De afspraken worden uitgewerkt tot een conceptovereenkomst. 

Vervolgens moet de gemeenteraad haar goedkeuring hierover geven. 

“Door het verschil van inzicht tussen gemeente en Laco is er onzekerheid ontstaan bij de gebruikers”, schrijven B&W. Omdat er nu een overeenstemming is bereikt en beide partijen de intentie hebben om tot een definitief akkoord te komen, zijn de gebruikers hierover geïnformeerd. 

Verenigingen, scholen en particulieren reageerden bezorgd toen duidelijk werd dat de gemeente de exploitatieovereenkomst met Laco niet wilde verlengen. Dat betekende ook dat de gemeente wellicht zou stoppen met haar bijdragen om de tarieven voor gebruikers laag te houden. Hierdoor bestond de kans dat het gebruik van de voorzieningen duurder zou worden. Mogelijk zouden er ook activiteiten worden geschrapt. 

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier