Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>Staand v.l.n.r. voorzitter Henk in &rsquo;t Veld, jubilarissen Jo Zandee, Bert Ippel, Femke Zandee, Gerja Kooijman en burgemeester Servaas Stoop. Voorste rij v.l.n.r. Bertho van Mourik, Johan Zandee en Johan Ouwerkerk.</p>

Staand v.l.n.r. voorzitter Henk in ’t Veld, jubilarissen Jo Zandee, Bert Ippel, Femke Zandee, Gerja Kooijman en burgemeester Servaas Stoop. Voorste rij v.l.n.r. Bertho van Mourik, Johan Zandee en Johan Ouwerkerk.

(Foto: Aangeleverd)

Koninklijke Erepenning voor Harp en Luit uit Vuren

  •   keer gelezen

VUREN • Tijdens het zomeravondconcert op vrijdagavond 16 juli, als afsluiting van het bijzondere muzikale seizoen van de Vurense Brassband Harp en Luit, werd de muziekvereniging verrast door Servaas Stoop, de burgemeester van gemeente West Betuwe.


Hij reikte uit naam van Koning Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning uit vanwege het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging. Harp en Luit vierde vorig jaar al dit jubileum, maar door de coronaperikelen is deze uitreiking naar een later moment verschoven. 

De burgemeester prees de vereniging voor wat ze heeft bereikt in een eeuw tijd, voor haar onmisbare rol in het dorp Vuren en omstreken zoals bijvoorbeeld de muzikale educatie van kinderen.        

Jubilarissen
De tweede verrassing deze avond was de huldiging van een aantal jubilarissen. Erelid en erevoorzitter Bert Ippel werd in het zonnetje gezet voor zijn 60-jarig lidmaatschap. Hierbij werd er stilgestaan bij bijzondere rol die hij heeft vervuld binnen de vereniging. Hij ontving uit handen van zijn dochter Hettie de bij het 60-jarig jubileum horende speld en oorkonde.

Ook erelid Jo Zandee werd gehuldigd voor zijn 50-jarig lidmaatschap. Zijn zoon Johan Zandee nam de aanwezigen in vogelvlucht mee in de mooie momenten uit zijn lidmaatschap en zijn inzet voor de vereniging. Zijn kleindochter Femke deed de speld op zijn revers en overhandigde hem eveneens de oorkonde. 

Dat bij een muziekvereniging vaak meerdere leden van een familie lid zijn, werd wel duidelijk toen ook Johan en Femke werden gehuldigd voor hun 25 respectievelijk 12,5 jaar lidmaatschap. En daar bleef het niet bij. Ook Gerja Kooijman, Bertho van Mourik en Johan Ouwerkerk werden naar voren geroepen om uit handen van de voorzitter een oorkonde en een bos bloemen in ontvangst te nemen voor hun 12,5 jaar lidmaatschap van de muziekvereniging.

Na deze bijzondere intermezzo’s vervolgde de brassband haar concert onder leiding van hun dirigent Anno Appelo. Het orkest dat weer vanaf begin juni aan het repeteren is, sloot het seizoen zo op een hele positieve manier af en kijkt uit naar de eerste repetitie na de zomervakantie op 1 september.

Erepenning
De burgemeester vertelde meer over de koninklijke onderscheiding. “De Koninklijke Erepenning is een Nederlandse onderscheiding voor verenigingen en stichtingen die minimaal 50 jaar bestaan. Een uitreiking is alleen bij het 50-jarige jubileum of een veelvoud van 25 jaar daarbij. De erepenning voor muziekvereniging Brassband Harp en Luit is een kroon op hun werk. Het is een actieve vereniging met zo’n 50 leden. Door de specifieke samenstelling van het orkest zijn ze bekend in de regio en ver daarbuiten.”

Muzikale bijdragen
Naast de brassband heeft de vereniging een jeugdkoperorkest en een slagwerkgroep. De brassband is aanwezig bij concoursen, festivals en concerten in en buiten Nederland. De vereniging is niet weg te denken uit Vuren.

Ze verleent muzikale bijdragen aan kerkdiensten met Kerst en Pasen, op koningsdag, met dodenherdenking en bevrijdingsdag. De vereniging geeft ook jaarlijks zomerbuitenconcerten in het dorp en bij fort Vuren.


CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier