Logo hetkontakt.nl/leerdam
ingezonden mededeling

De voordelen van het installeren van een waterontharder

  •   keer gelezen

Je hoort het steeds vaker en het wordt ook steeds populairder: het laten installeren van een waterontharder. Maar wat is een waterontharder eigenlijk precies? Wat doet het? En wat zijn de voordelen? In het artikel hieronder geven wij van Soft Water Systems je antwoord op al deze vragen.


Een waterontharder doet letterlijk wat de naam eigenlijk al zegt. Een waterontharder van Soft Water Systems onthard namelijk het water. Dit houd in dat het al het kalk uit het water filtert. 

Dit doet het door middel van een elektronen- en zoutfilter. Wat overblijft is zacht water en dat is dus water zonder kalk. Dat zachte water heeft behoorlijk wat voordelen. Die sommen we hieronder even voor je op.

Beter voor je apparaten
Zacht water is veel beter voor je apparaten, zoals de vaatwasser. Water zonder kalk kan namelijk geen kalkaanslag meer achterlaten, waardoor de leidingen van je apparaten kalkvrij blijven. Dit zorgt ervoor dat je apparaten niet verstopt raken en dus ook niet stuk gaan.

Als apparaten namelijk verstopt raken door kalkaanslag, gaan ze meer energie gebruiken, waardoor ze oververhit raken en doorbranden. Wanneer je een waterontharder hebt, doe je dus niet alleen langer met je apparaten, maar gebruiken deze ook minder energie.

Minder poetsen
Zacht water laat dus geen kalkaanslag achter, ook niet op de wasbak, op de kranen en in de douchekabine. Dat scheelt een hele hoop schoonmaakwerk in de badkamer.

Met een waterverzachter bespaar je dus werk, maar ook (misschien nog wel belangrijker) schoonmaakmiddel. Voor het verwijderen van kalk heb je bijvoorbeeld geen schoonmaakmiddel meer nodig, maar zeep werkt ook veel beter in zacht water. Je hebt dus veel minder zeep voor een schoonmaakklus nodig dan voorheen. 

Dit geldt bijvoorbeeld ook voor shampoo en zeep in de douche, of in bad. Ook dan heb je dus veel minder product nodig om schoon te worden.

Het is beter voor je huid en haar
Als je doucht in hard water, blijft er een dun laagje kalk op je huid en haar achter. Dit kan in principe geen kwaad, tenzij je een gevoelige huid hebt. De kalk kan er dan voor zorgen dat kleine eczeemplekjes ontstaan, of dat al bestaande eczeem erger wordt.

Wanneer je besluit een waterontharder aan te leggen, zul je merken dat je na een tijdje minder last hebt van eczeem. Zeep blijft in zacht water wel makkelijker aan je huid hangen, dus let er wel echt op dat je niet teveel zeep gebruikt. Anders kan dit natuurlijk weer voor huiduitslag zorgen.

Ook voor je haar is kalk niet erg goed. Het laagje kalk voorkomt dat je haar goed kan luchten, waardoor het sneller vet wordt en afsterft. 

Daarbij zul je ook merken dat je haar, wanneer je in zacht water doucht, veel zachter wordt. Dit komt allemaal omdat er geen laagje kalk meer op je haar blijft liggen.

Een waterontharder laten installeren?
Denk je erover om een waterontharder te laten installeren? Dan kun je contact opnemen met Soft Water Systems. Wij hebben de beste waterontharders en komen deze graag bij je installeren. Twijfel je nog? Aarzel dan niet om ons om wat meer informatie te vragen. Wij helpen je met plezier.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier