Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>Passende activiteiten voor iedere cli&euml;nt van Syndion.</p>

Passende activiteiten voor iedere cliënt van Syndion.

(Foto: Aangeleverd)

Syndion in Leerdam: ‘Samen kijken naar een plek die écht past’

  •   keer gelezen

LEERDAM • ‘Als je dingen doet die bij je passen én die je leuk vindt, voel je je goed en ben je in staat je verder te ontwikkelen’.


Syndion, een organisatie die mensen met een lichamelijke en/ of verstandelijke beperking ondersteunt, vindt het belangrijk dat haar cliënten binnen hun mogelijkheden stap voor stap nieuwe dingen kunnen leren. 

“Bij Syndion kijken we samen met de cliënt, en de familie en het netwerk om de cliënt heen, naar een plek die écht past”, aldus Carlo Keiman, clustermanager voor Syndion in het rivierengebied.

Pand18
Syndion heeft veel verschillende werk- en dagbestedingsplekken verspreid over verschillende regio’s. In totaal zijn er zo’n 25 dagbestedingslocaties met allemaal hun eigen karakter.

In Leerdam kun je bijvoorbeeld terecht bij Pand18. In het naaiatelier kunnen cliënten diverse werkzaamheden uitvoeren, zoals: spelden, rijgen, knippen en natuurlijk werken op de naaimachine. Deze producten worden vervolgens verkocht in de winkel van Pand18. 

Keiman: “Net als bij alle andere werk- en dagbestedingslocaties van Syndion zijn de werkzaamheden bij Pand18 op maat en aangepast aan wat de cliënt wil leren.” 

ACL
Een ander voorbeeld van een dagbestedingslocatie van Syndion is het ACL in Leerdam. ACL staat voor Arbeids Centrum Leerdam. Dit is dé plek voor cliënten die behoefte hebben aan structuur en voorspelbaarheid.

“Het activiteiten aanbod is zeer divers. Zo zijn er activiteiten gericht op de zintuigen, denk aan (mee)beleven, maar er worden ook activiteiten aangeboden die gericht zijn op het uitbreiden en/ of instant houden van vaardigheden”, aldus Keiman. 

Veel van de locaties van Syndion zijn in de wijk of in reguliere bedrijven gevestigd. Midden in de samenleving. Het Emmahuis in Leerdam is daar een mooi voorbeeld van. In dit verzorgingshuis werken cliënten van Syndion onder andere in de huishouding en het restaurant. 

Keiman: “Door cliënten bijvoorbeeld koffie te laten schenken op de afdeling of de tafels te laten dekken, komen mooie ontmoetingen tot stand.”

Begeleid werken
Wanneer het binnen de mogelijkheden van de cliënt ligt, biedt Syndion ook begeleid werken.

Keiman: “Jobcoaches van Begeleid Werken zorgen voor de ondersteuning van cliënten in hun (betaalde) werk op de reguliere arbeidsmarkt of in de aanloop hier naartoe. Ook onderzoeken zij welke mogelijkheden cliënten hebben om mee te doen in de maatschappij.”

Tot slot is er als het om dagbesteding gaat bij Syndion ook aandacht voor vrijetijdsbesteding. De zaterdagactiviteiten in Leerdam zijn daar een goed voorbeeld van. Hier worden heel veel verschillende activiteiten aangeboden waarbij een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen het jonge en oudere kind. 

Hier treffen cliënten leeftijdsgenoten en zo bouwen zij aan hun sociale netwerk. Bovendien wordt zo de thuissituatie ontlast. 

Meer weten over de mogelijkheden en kansen die Syndion biedt op het gebied van werk en dagbesteding aan mensen met een beperking vanaf 0 jaar oud? Kijk dan op www.syndion.nl/ondersteuning of neem contact op met een van de consulenten van Syndion via 0183-651 155 of via clientservicebureau@syndion.nl.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier