Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Er wordt hard gewerkt aan het nieuwste kunstwerk.</p>

• Er wordt hard gewerkt aan het nieuwste kunstwerk.

(Foto: Mimi van Rossem)

Tweede muurschildering van KIOR in Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • Het relaishuisje dat aan de Stationsweg in Leerdam staat heeft de afgelopen dagen een ware metamorfose ondergaan.


In opdracht van de werkgroep Kunst in de Openbare Ruimte KIOR, van de Stichting Pilgram Initiatief, heeft de Rotterdamse kunstenares Astrid Moors een mooi ontwerp passend bij de groene omgeving gemaakt. 

Willem Kerssemeijer van het bedrijf Leo Mineur heeft de muurschildering ‘Levenslijnen’ aangebracht. De muurschildering is uitgevoerd in zachte pasteltinten, schaduwbomen een opvallende oranje generfde bomen. 

De muurschildering is mogelijk gemaakt door sponsoren waaronder de Roelofs Groep, Den Ham, RABO Cultuurfonds, de gemeente Vijfheerenlanden en de Lions Club Leerdam. 

Liesbeth Romkes, werkgroeplid KIOR vertelt dat voorafgaande een aantal kunstenaars zijn benaderd om een ontwerp te maken. “Uiteindelijk hebben we drie kunstenaars uitgenodigd hun ontwerp aan ons presenteren. Twee kunstenaars hadden het thema glas in hun ontwerp gebruikt. De muurschildering van Astrid Moors viel bij ons op omdat zij voor pasteltinten en bomen had gekozen.” 

Kerssemeijer hoopt deze week met het werk gereed te zijn. 

Deze muurschildering is het tweede project dat door de KIOR in Leerdam is gerealiseerd. Twee jaar geleden is op de Zuidwal de eerste muurschildering aangebracht. Door deze muurschilderingen wil de KIOR saaie of slecht onderhouden gebouwen in Leerdam een mooiere uitstraling te geven. 

Medewerkgroep lid Wim van der Leij roept inwoners op om met ideeën te komen. Weet u een muur die ook wel een muurschildering kan gebruiken mail dan naar: romkesk0030@planet.nl.

Mimi van Rossem,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @HerminevanRosse op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier