Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Stockfoto 123RF

Nieuwe gemeentewerf Rumpt en steunpunt provincie stap dichterbij

  •   keer gelezen

RUMPT • De gemeente West Betuwe en de provincie Gelderland werken aan een gezamenlijke werf en steunpunt in het buitengebied van Rumpt.


Zowel de gemeenteraad en Provinciale Staten van Gelderland hebben budget beschikbaar gesteld. Daarmee komt de gezamenlijke nieuwbouw op de bestaande locatie van het provinciaal steunpunt een stap dichterbij.  

Plannen verder uitwerken
Met het budget op zak werken de gemeente en de provincie de plannen verder uit. Door de samenwerking besparen de partijen kosten en werken ze efficiënter. De ambitie is een duurzaam en energieneutraal pand. De verwachting is dat de nieuwbouw in 2023 kan worden gerealiseerd.

Gezamenlijke locatie
Op dit moment heeft de gemeente twee verouderde werven. De provincie heeft al een steunpunt aan de Boutensteinseweg. Dat is de beoogde plek voor de gezamenlijke nieuwbouw. Door samen te werken zijn er kansen op het gebied van duurzaamheid, opslag van strooizout, kantoor- en vergaderruimte.

West Betuwe kan door de centrale ligging personeel beter inzetten. Het verbetert de dienstverlening naar inwoners.

Verkeersveiligheid
Verkeersdeskundigen van de gemeente en de provincie bekijken de gevolgen voor de verkeersveiligheid van de nieuwbouw en andere ontwikkelingen aan de Boutensteinseweg. Daarbij betrekken zij ook de komst van het bedrijf Kemp. Dat maakt onderdeel uit van het verder uitwerken van de plannen.

CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier