Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Mimi van Rossem

Glassdance en zomerfestival Leerdam gaan vooralsnog door

  •   keer gelezen

LEERDAM • Vanwege het hoge aantal positieve coronatests maakte demissionair minister Mark Rutte afgelopen vrijdag bekend dat tot 13 augustus een stop is voor het houden van festivals, grotere evenementen en horeca om middernacht dicht moeten.


Dit was even schrikken voor de organisatoren van Glassdance en het Zomerfestival Leerdam. Na een spoedoverleg besloten de organisatoren van het Zomerfestival meteen te stoppen met de ticketverkoop, die juist die vrijdag was gestart. 

Ook vroegen de organisatoren zich af of ze nu helemaal moesten stoppen of toch de deur op een kier moeten laten staan, zodat bij goede berichten uit Den Haag het festival gewoon kan doorgaan. 

Niet de stekker eruit
Mede-organisator Tinja van Zanten vertelt: “De klap was groot, maar het moet gewoon doorgaan. Alles hangt echter af van wat premier Rutte op 13 augustus gaat melden. Toch gaan we er nu niet de stekker uit trekken. We gaan gewoon door met alles te regelen alsof het festival op 19, 20 en 21 augustus gewoon doorgaat.”

“Dit hebben we maandagmiddag samen in overleg met de gemeente besloten. Als op 13 augustus weer groen licht wordt gegeven en festivals weer mogen, dan hebben we toch nog tijd genoeg om alles verder te regelen, want we hebben natuurlijk al veel geregeld. Alles staat klaar.”

“Dus blijven we ook mensen oproepen om zich te melden als vrijwilliger. Dat kan door te mailen naar: info@zomerfestivalleerdam.com. Ook hopen we dat er ondernemers zijn die het festival willen sponsoren. Zij kunnen dit op hetzelfde mailadres aangeven.” 

Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het Glassdance en het Zomerfestival, kan kijken op de websites en sociale media van het Zomerfestival.

Mimi van Rossem,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @HerminevanRosse op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier