Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Run Boys Beesd Team 44 doet in oktober mee aan de Roparun.</p>

• Run Boys Beesd Team 44 doet in oktober mee aan de Roparun.

(Foto: Aangeleverd)

Run Boys Beesd starten in Landgraaf

  •   keer gelezen

BEESD • In 2017 hebben de Bike Boys Beesd al een keer meegedaan aan de Roparun, een van de grootste estafettelopen van Europa. In 2020 wilde de groep weer mee doen, echter toen gooide corona roet in het eten.


De Roparun vindt dit jaar in oktober plaats, in een aangepaste versie. En daar zijn de Run Boys Beesd wel weer bij. De Bike Boys Beesd vormen al meer dan dertig jaar een hechte sportieve vriendengroep. Elke zaterdag gaan ze fietsen en op zondag gaan ze hardlopen. Elk jaar doen de Bike Boys Beesd mee aan verschillende prestatielopen, marathons en fietstochten verspreid over het land. Voor de Roparun noemen ze zich speciaal de Run Boys Beesd Team 44.

Normaal is de Roparun een estafetteloop van meer dan 500 kilometer vanuit Parijs of Bremen naar Rotterdam. In teamverband leveren de verschillende teams een sportieve bijdrage om geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel het avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto, dat al jaren is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. 

Normaal vindt de Roparun in het Pinksterweekend plaats, dit jaar zal vanwege corona de loop in een aangepaste versie plaats vinden in het weekend van 2 en 3 oktober. Het wordt dan een verkorte estafette loop van 300 kilometer door het Limburgse landschap met start- en finish in Landgraaf. 

Hoewel de 29e editie vorig jaar niet door kon gaan, is er toch in zijn totaliteit door alle ongeveer 400 deelnemende teams een mooi bedrag van 2.032.058 euro opgehaald. Dit bedrag is volledig ten goede gekomen aan de goede doelen van de Roparun. 

Op zaterdag 19 juni was de eerste officiële training voor de Roparun van de Run Boys Beesd. Er was een mooie tocht uitgezet langs de verschillende sponsoren. Bij elke sponsor is een groepsfoto gemaakt. 

In de aanloop van de Roparun zullen de sponsoren uitgelicht en bekend gemaakt worden op de Facebookpagina van de Run Boys Beesd team 44.

De Run Boys Beesd supporten? Ga dan naar roparun.nl/nl/teams/alle-teams/#/teams/44.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2