Logo hetkontakt.nl/leerdam

Jeu de Boules toernooi voor West Betuwe in Beesd

  •   keer gelezen

BEESD • Jeu de Boules, wie kent dat spel niet? Van jongs af aan spelen kinderen, jongeren en volwassenen  er mee op het strand,  op de camping of in de parken. Met plastic ballen gevuld met water, met houten of metalen ballen. Altijd met veel plezier en met als simpel doel om een bal zo dicht mogelijk bij een klein houten balletje, le but te werpen.


Het Jeu de Boules kent vele amateurs, maar het wordt ook professioneel gespeeld in competitief verband en in vrijwel alle landen. In Nederland bestaat de Jeu de Boules Bond waar verenigingen in competitie spelen. Er wordt daar op hoog niveau gespeeld, ook internationaal. De spelregels zijn simpel, spelers hebben het zo door. Maar er goed in worden vraagt, zoals met alles, veel oefening.

Ook in de dorpen van West Betuwe wordt er gespeeld. Weliswaar op een bescheiden niveau, maar wel met veel plezier. En met veel sociaal contact. Velen doen er aan mee. De gezelligheid, de uitdaging en het wedstrijdkarakter bieden veel aantrekkingskracht. Zo wordt er in Acqouy, Tricht, Beesd, Deil en Rhenoy door tientallen mensen gespeeld.

Het Jeu de Boulen is op zich wel bekend, maar mensen zijn aan de mogelijkheden van spelen zo dicht bij huis niet zo gewend. Daarom hebben Monique Daam uit Acqouy, Leon Versteegh uit Beesd en Erik van der Broek uit Tricht namens hun spelersgroepen initiatief genomen om het Jeu de Boulen in West Betuwe meer bekendheid te geven. In het besef dat ook bij andere dorpen initiatieven bestaan.

Het doel is bekender te worden, te verbinden, te verbreden en te verjongen. Zeker na de moeilijke coronatijd is Jeu de Boulen een uitstekende mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten.

Op zaterdag 24 juli wordt er een Jeu de Boules toernooi gehouden op sportpark Molenzicht van voetbalvereniging Beesd, Sportstraat 7 in Beesd. Daar liggen tien banen in beschutte sfeer, waar capaciteit is voor 60 spelers. Het gaat om inlopen en kennismaken met de sport en spelen. Ballen zijn beschikbaar. Het toernooi wordt gespeeld van 13:00 tot 17:00 uur. 

Voor meer informatie: Leon Versteegh 06-12598816.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2