Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Burgemeester Sjors Fr&ouml;hlich: &#39;Dit mogen we nooit accepteren&#39;</p>

• Burgemeester Sjors Fröhlich: 'Dit mogen we nooit accepteren'

(Foto: Gemeente Vijfheerenlanden)

Burgemeester Sjors Fröhlich spreekt afschuw uit over treiterpraktijken in Leerdam West

  •   keer gelezen

LEERDAM/VIJFHEERENLANDEN • Burgemeester Sjors Fröhlich heeft donderdagavond aan het begin van de raadsvergadering zijn afschuw uitgesproken over aanhoudende intimidatie en treiterpartijen in Leerdam West. Met als triest dieptepunt de brandstichting vannacht in een grote bouwcontainer in de nieuwe wijk Broekgraaf.


Hierbij is veel schade toegebracht aan verschillende appartementen. Fröhlich: “Door de harde klappen zijn ruiten gesprongen. Dat gaat om ruiten van woonkamers en slaapkamers, waar kinderen lagen te slapen. Dus wat mij betreft echt weerzinwekkend. Bovendien heeft de brandweer ternauwernood kunnen voorkomen dat de brand is overgeslagen naar het appartementencomplex zelf. Dan was de situatie helemaal niet meer te overzien geweest.”

De politie heeft direct een forensisch team onderzoek laten doen. Er is ook buurtonderzoek gedaan. Daarnaast zijn vannacht drie arrestaties verricht. Het gaat om jonge mannen die de politie hebben belet om hun werk te kunnen doen. Ook weigerden ze om hun ID-kaart te tonen. “Ze hebben de politie zwaar beledigd. Wat mij betreft is wat hier gebeurd is totaal onaanvaardbaar. Zwaarder kan ik het niet zeggen. Dit mogen we nooit accepteren.”

De politie zal de komende tijd in grotere getalen aanwezig zijn in de buurt, aldus de burgemeester. “Ik heb een brief gestuurd naar de bewoners van het appartementencomplex. En ook naar de Ambonese-Molukse wijk. “In die brief heb ik gezet dat de politie vaker te zien zal zijn de komende tijd. En dat die inzet uitsluitend gericht is op het stoppen en voorkomen van de intimiderende overlast.”

De burgemeester is al weken met het probleem bezig. “De gemakkelijke oplossing is er niet. Ik leef heel erg mee met de bewoners die niet meer prettig en veilig in hun eigen huis kunnen verblijven. Dat moeten we niet willen met z’n allen. Het heeft voor mij de hoogste prioriteit om hier een oplossing voor te vinden. Overlast van jongeren zul je altijd houden, zeker bij lange zomeravonden. We kennen allemaal de situatie dat je ’s avonds om tien uur half elf denkt: ‘jongens kan het wat zachter?’. Maar dit is van een heel andere orde, dit is treiteren, intimideren. En dat pikken we niet.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier