Logo hetkontakt.nl/leerdam
Foto: Niroworld

Bewoners Broekgraaf klagen over toestand buitenruimte

  •   keer gelezen

LEERDAM • Bewoners in de wijk Broekgraaf maken zich zorgen over de toestand van de buitenruimte. vooral over de toegang tot de diverse appartemetnen en over de verlichting die nog steeds niet is geïnstalleerd. 


VHL Lokaal heeft schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. De bewoners hebben volgens raadslid Teus Meijdam hun zorgen geuit naar de contactpersonen en de projectleider. “Maar daar komt weinig tot geen reactie op. Mails hierover richting de gemeente worden niet beantwoord.” 

De app die speciaal in het leven is geroepen om bewoners te informeren is volgens Meijdam sinds januari niet meer bijgewerkt en ook de belofte om bewoners van deze wijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen wordt niet nagekomen. “Al met al een trieste constatering voor een gemeente die communicatie met de burger als speerpunt in haar beleid heeft.”

Begrip voor de zorgen
Volgens het college is recent uitvoerig met een bewoner uit het appartementencomplex gesproken in de Huyskamer van Broekgraaf. “Wij begrijpen zijn zorgen en frustraties over het woonrijp maken van het omliggende terrein van het appartementencomplex.” Er zijn volgens de gemeente meerdere oorzaken aan te wijzen, zoals het recente slechte weer met veel regenval. “Daarnaast heeft het projectteam weinig zeggenschap over het terrein van een bouwer. Meerdere malen zijn de ontwikkelaar en de aannemer aangesproken om het terrein netjes achter te laten.” De klachten zullen nogmaals bij de bouwer onder de aandacht worden gebracht.

Het college geeft in het antwoord op de schriftelijke vragen aan dat de trottoirs op korte termijn aan beide zijden van de Kristallaan worden gerealiseerd. Vervolgens wordt de grond geëgaliseerd voor zover dat mogelijk is. De oevers zullen vanaf circa augustus deels ontgraven en aangeplant worden. Zodra het volgende deelplan wordt vrijgegeven, zal de grond verplaatst worden en zullen de omliggende buitenruimtes afgewerkt worden.

Digitale bijeenkomst
Woensdagavond 30 juni vindt een digitale bijeenkomst voor alle bewoners van Broekgraaf plaats om hen op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen van de komende periode. “Daarnaast wordt er extra aandacht gegeven aan het gebruik van de buurtapp en worden de bewoners er ook nog extra op geattendeerd dat aanvullende informatie in de app te vinden. Daar kunnen door de buurtbewoners ook meldingen geplaatst worden.”

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier