Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Het beton wordt gestort.</p>

• Het beton wordt gestort.

(Foto: Mimi van Rossem)

Eerste beton voor realisatie Hestia’s Hof Leerdam gestort

  •   keer gelezen

LEERDAM • Opgelucht en blij haalden de bestuursleden Janke Wagenaar, Bart Bruggeman, Teus Meijdam en Ankie Bor adem toen door de medewerkers van het timmerbedrijf van Joey Oudshoorn uit Heukelum vorige week vrijdagmiddag maar liefst vijftien kubieke meter beton voor de fundering van het grote dierenverblijf op de kinderboerderij Hestia’s Hof werd gestort.


Hiermee is een einde gekomen aan een jarenlang traject dat de initiatiefnemers moesten doorlopen voordat alle vergunningen in orde waren. Of zo als Janke Wagenaar al eerder opmerkte: “Wat heeft het een energie en tijd gekost.”

Met het storten van het beton voor het grote dierenverblijf, dat naast de molen Ter Leede komt, is de aanleg van de kinderboerderij Hestia’s Hof in Leerdam nu in het stadium gekomen dat er geen weg terug meer mogelijk is. 

Nu is het zo dat niemand van de initiatiefnemers en het huidig bestuur dat zou willen, maar het geeft iedereen een goed gevoel dat de aanleg nu echt is begonnen en de fundering voor de kinderboerderij er ligt.

Meijdam en Bruggeman vertellen tijdens het betonstorten dat over zes weken het gebouw voor de grotere dieren gereed is, waarna gelijk wordt begonnen met de bouw van het onderkomen voor de kleine dieren. Daarna worden hekken geplaatst voor de buitenruimtes van de dieren. Ook droomt het bestuur van een speeltuin zodat het een echte beleeftuin wordt, maar dat komt later aan de orde.

Meijdam: “Het werk is uitbesteed aan deskundigen, maar we gaan ook zelf de handen uit de mouwen steken hoor en gaan zelf de buitenkant verven en ook hebben de leerlingen van Helicon, die de plannen voor de kinderboerderij hebben uitgewerkt, geholpen met de aanleg van de proef- en beleeftuin. Langs het grote veld zijn al enkele fruitbomen en bessenstruiken gepland.”

‘Hoi, is het zover? Zijn jullie nu bezig met de bouw van de kinderboerderij? We willen wel vrijwilligers worden hoor’, roepen twee jonge meiden die tijdens het betonstorten langs de plek lopen waar het dierenverblijf komt. 

Meijdam haakt hierop gelijk in en merkt op dat vrijwilligers zich vanaf nu kunnen aanmelden. Dit kan door het sturen van een mail naar: info@hestiashof.nl.

Mimi van Rossem,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @HerminevanRosse op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier