Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De toffe peer moedigt iedereen aan te bewegen en gezond te blijven.
• De toffe peer moedigt iedereen aan te bewegen en gezond te blijven. (Foto: Aangeleverd)

Gemeente West Betuwe start ‘Week voor de gezonde jeugd’ met wandelbingo

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ de Week Voor de Gezonde Jeugd, wordt dinsdag 8 juni afgetrapt af met een wandelbingo. Tijdens deze week staat een aantal activiteiten op het programma. Het doel is om kinderen tot 12 jaar én hun ouders bewust te maken van gezonde voeding en beweging.


‘Beweeg meer, eet gezond’ zet in op veel bewegen, buiten spelen, sporten en gezond eten. Het is belangrijk om een fitte en gezonde samenleving te hebben. Dat vindt ook wethouder Ton van Maanen. 

“In West Betuwe bevorderen we alle vormen van beweging en gezonde voeding, klein- en grootschalig. Met dit initiatief maken we inwoners bewust van het belang van bewegen en een gezonde leefstijl.” 

Verschillende organisaties hebben activiteiten voorbereid om bewegen en gezond eten onder de aandacht te brengen. Alle informatie is te vinden op www.westbetuwe.nl/beweeg-meer-eet-gezond.

Wandelbingo
Op dinsdag 8 juni om 15:30 uur trapt het project de Week Voor de Gezonde Jeugd af met een wandelbingo in Herwijnen. Het startpunt is basisschool De Schatkist in Herwijnen. Het is een route van 4 kilometer en geschikt voor het hele gezin.

Deelnemers ontvangen een bingokaart met plaatjes. Wie alle plaatjes spot, krijgt aan het eind van de wandeling een leuke verrassing. Onderweg ontvangen de deelnemers een gezonde snack. Aanmelden kan via www.welzijnwestbetuwe.nl/wandelbingo.

Springtouwchallange
Op woensdag 9 juni start de springtouwchallenge op basisscholen in West Betuwe. De scholen ontvangen volgende week een springtouw, bidons èn een kist met appels voor ieder kind.

Iedere school wordt uitgedaagd om zoveel mogelijk kinderen tegelijkertijd tien sprongen te laten maken. 

De school die er in slaagt om dit met de meeste kinderen te doen, wint een coole actieve pauze. Zo ontdekken kinderen op een speelse manier dat bewegen belangrijk én leuk is.

Gezonde voeding voor peuters
Veel ouders hebben vragen over welke voeding nu goed is voor hun peuter. Daarom is er op woensdagavond 9 juni om 20:00 uur een online voorlichting ‘Gezond eten met peuters; hoe dan?’ Jeugdverpleegkundige Arina Buteijn en Diëtiste Alice Tekelenburg vertellen ouders hoe zij kunnen omgaan met de ‘lust-ik-niet-fase’.

Aanmelden kan via a.buteijn@santepartners.nl.

Samenwerking
‘Beweeg meer, eet gezond’ is een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, Welzijn West Betuwe, Santé Partners, lokale diëtisten, fysiotherapeuten, praktijkondersteuners, huisartsen en de gemeente West Betuwe. Het maakt deel uit van een regionaal project ‘Samen Leren voor Gezond Gewicht Rivierenland’.

Daarnaast past het project bij de JOGG-aanpak waarin gemeentebreed wordt samengewerkt aan een gezonde omgeving voor inwoners. 

Meer informatie over ‘Beweeg meer, eet gezond’ is verkrijgbaar via projectleider Maaike Geertzen, gezondheidsmakelaar GGD Gelderland-Zuid: mgeertzen@ggdgelderlandzuid.nl.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier