Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; Margie zet zich graag in als vrijwilliger bij Syndion.</p>

• Margie zet zich graag in als vrijwilliger bij Syndion.

(Foto: Aangeleverd)

Leerdamse Margie is vrijwilliger bij Syndion: ‘Thuis zitten is niks voor mij’

  •   keer gelezen

LEERDAM • “Ik heb zoveel liefde, dat wil ik niet voor me zelf houden.” Aan het woord is de 61-jarige Margie Westplat uit Leerdam. Sinds een jaar werkt zij met hart en ziel als vrijwilliger voor Syndion, een organisatie voor gehandicaptenzorg die onder andere in Leerdam locaties heeft.


Syndion vindt het belangrijk dat óók mensen met een beperking midden in de samenleving staan, net als iedereen. Vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar. Zij vergroten het netwerk van de cliënt. Een praatje maken, samen koffie drinken, een boodschap doen. Het zijn vaak de kleine dingen waarmee vrijwilligers het verschil maken.

Margie gaat één keer per week, op maandag, langs bij een cliënt van Syndion. “Ik ga dan met haar naar beneden naar de gezelschapsruimte om samen een bakje koffie te drinken en een praatje te maken. Zonder mij komt dat er vaak niet van, dan is ze te onrustig en praat ze te hard. Dat vinden de andere cliënten vervelend. Als ik er ben, geef ik haar aandacht en leid ik haar af. Dan is ze veel rustiger. Ze vertrouwt mij.” 

Boodschap
Ook doet ze regelmatig een boodschap. “Twee uur per week besteed ik aan mijn vrijwilligerswerk. Eén uurtje houd ik me bezig met de cliënt en ik heb een uur nodig voor de boodschappen. Als ik bij de cliënt ben, help ik soms ook nog mee in huis. Samen een beetje opruimen bijvoorbeeld.”

Margie praat met veel liefde over het vrijwilligerswerk dat ze doet. Voor haar is het een vanzelfsprekendheid. “Ik vind het heel erg leuk om te doen. Ik heb zoveel liefde, dat wil ik niet voor me zelf houden. Maar ik krijg er ook liefde voor terug. Ik ben blij dat ik iets om handen heb. Doordat ik ben afgekeurd, kan ik niet meer werken, maar thuis zitten is niks voor mij.”

Familie
Vrijwilligers bij Syndion helpen niet alleen de cliënten, maar ook de begeleiders. Dankzij de hulp van vrijwilligers kunnen de begeleiders van Syndion zich richten op de professionele zorg en begeleiding.

“Mijn vrijwilligerswerk is erg dankbaar werk. Ik zie aan de cliënten dat ze blij zijn dat ik er ben. Maar de begeleiding vindt het ook heel fijn. Ze zijn allemaal zo lief voor mij. Ik zie ze als mijn familie. En familie help ik graag!”

Vrijwilligers
Syndion zoekt vrijwilligers die cliënten willen ondersteunen bij allerlei verschillende activiteiten. Welke invulling hier precies aan wordt gegeven wordt in overleg bepaald. Wandelen, samen koken, een terrasje pakken, sporten of meegaan op een groepsuitje. Het is allemaal mogelijk.

Meer weten over het vrijwilligerswerk bij Syndion? Ga naar onderstaande website voor meer informatie over kansen en mogelijkheden:  www.werkenbijsyndion.nl/vrijwilliger.

Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier