Logo hetkontakt.nl/leerdam
<p>&bull; De bijdrage wordt dankbaar ontvangen.</p>

• De bijdrage wordt dankbaar ontvangen.

(Foto: Mimi van Rossem)

Lions Club Leerdam sponsort laptops voor scholen in Leerdam

  •   keer gelezen

LEERDAM • Tijdens de coronacrisis waarbij scholen werden gesloten en leerlingen thuis online lessen moesten volgen, bleek dat de scholen een grote behoefte hadden aan voldoende laptops, chromebooks en IPads.


Met het aankopen van extra laptops en chromebooks, kunnen scholen hun leerlingen beter voorzien van de benodigde apparatuur, want niet alle kinderen hebben thuis een device of moeten deze delen met broers en zussen.

Nu thuiswerken nog steeds actueel is en in de toekomst vaker voor zal komen in verband met de quarantainemaatregelen is het voor de leerlingen belangrijk dat ze een device van school kunnen lenen.

Flinke investering
Bart Bruggeman vertelt namens de Lions Club Leerdam dat de aanschaf van voldoende laptops en chroombooks voor de scholen een flinke investering is.

“Nu krijgen scholen wel een overheidssubsidie van 75 procent van de aankoopsom, maar er blijft toch een flink bedrag over dat de scholen zelf moeten betalen. Dus heeft de Lions Club Leerdam besloten om de scholen te steunen en de eigen bijdrage van 25 procent van de kosten over te nemen. Hiervoor heeft de Lions een totaalbedrag van 8000 duizend euro beschikbaar gesteld.”

Overhandiging
Dit bedrag is afgelopen maandag op het schoolplein van de basisschool De Hobbitstee in Leerdam aan vertegenwoordigers van de scholen overhandigd. Namens de O2A5 basisscholen was directeur Cornelie Bogerd aanwezig. Namens de LOGOS basisscholen directeur Mariska Mathilde van Vugt en namens de VMBO De Joost directeur Jolanda Vink.

Alle aanwezigen waren de Lions zeer dankbaar met deze bijdrage voor de aanschaf van laptops en chroombooks. Namens de Lions Club Leerdam waren Bart Bruggeman en Rob Smouter aanwezig.

Mimi van Rossem,
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @HerminevanRosse op twitter >
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier