Logo hetkontakt.nl/leerdam
Kijkdag Watertoren Leerdam
Kijkdag Watertoren Leerdam (Foto: Nico Van Ganzewinkel)

Teus Meijdam (VHL Lokaal): Verbazing over verkoop watertoren

  •   keer gelezen

LEERDAM • De fractie van VHL Lokaal is een tikkeltje verbaasd dat het college van Leerdam aan de firma Van Daalen toestemming heeft verleend om de watertoren in Leerdam te verkopen.


Volgens raadslid en oud-wethouder Teus Meijdam is de watertoren altijd een speciaal project geweest waarbij omwonenden in de vorm van een projectgroep betrokken zijn geweest. “Zelfs zo dat de toenmalige gemeenteraad van Leerdam bepaalde dat deze projectgroep eerst overeenstemming met de ontwikkelaar bereikt moest hebben alvorens de raad het bestemmingsplan zou goedkeuren.” Volgens Meijdam is er dan ook samen met deze projectgroep een prachtig plan ontwikkeld wat nu ten delen is uitgevoerd. “Echter het laatste stukje kan niet worden gerealiseerd. Het lukt de firma van Daalen niet om de watertoren te ontwikkelen volgens de afspraken die gemaakt zijn met de gemeente en de projectgroep, als gevolg daarvan doet de firma van Daalen de watertoren in de verkoop.”

Projectgroep
Het college zegt de projectgroep toe dat zij meegenomen zullen worden in het proces en dat afspraken uit het verleden zullen worden gerespecteerd, dit wordt ook nog eens bevestigd door een ambtelijk schrijven aan de projectgroep. “De projectgroep moet echter via Facebook vernemen dat de watertoren verkocht is aan de hoogstbiedende, en uit de krant dat het college heeft ingestemd met de verkoop. Dit is niet de juiste weg hoe men met de projectgroep dient om te gaan. Ook nu blijkt de communicatie op dit punt weer ver onder de maat te zijn en brengt ons tot de volgende vragen.”

De fractie heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de gang van zaken. Meijdam wil onder andere weten of de gemeente tekeningen of art-impressies heeft ontvangen van wat de koper van plan is.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier